• Lorem ipsum

Ervaar de vrijheid van Injinji teensokken

21 Aug 2023

Lekker wiebelen met je tenen. Zelfs als je schoenen aan hebt. Waar je tenen in ‘gewone’ sokken toch een beetje opgesloten zitten, krijgen je tenen in de teensokken van Injinji alle ruimte om te bewegen. Deze bewegingsvrijheid stimuleert je voeten om zich op een meer natuurlijke manier te bewegen tijdens het lopen. Ook helpt het tegen blaarvorming (tussen de tenen) en vermindert het transpiratie en nare luchtjes. Benieuwd naar de verschillende modellen en kleuren? Kijk hierTip: bestel je 5 paar, dan het voordeligste paar gratis!

Shop nu

Voordelen van teensokken

 • Ultieme bewegingsvrijheid van de tenen
 • Helpt blaren voorkomen/ verminderen
 • Vermindert transpiratie en nare luchtjes

Barefootschoenen en teensokken

Sokken waar elke teen in een apart vakje zit. Sommigen zullen het zich nog herinneren van de jaren ’70 en '90; toen het een periode in de mode was (hoe meer kleurtjes, hoe beter!). Tegenwoordig neemt de belangstelling voor deze sokken weer enorm toe.  En niet zonder reden. Het dragen van teensokken biedt namelijk veel (bewezen) voordelen! En niet onbelangrijk, ze zitten ook gewoon erg lekker!

Shop nu

Bij Barefoot & More zijn we helemaal overtuigd van het belang van het dragen van teensokken. Want net als met barefootschoenen streven we naar zo min mogelijk belemmering van de voeten tijdens het lopen. Dus ook zeker geen beknelling van de tenen. In de teensokken van Injinji kunnen je tenen zich vrijelijk spreiden en zich afzonderlijk van elkaar te bewegen. Dit bevordert een zo natuurlijk mogelijke afwikkeling van de voet tijdens het lopen. In combinatie met barefootschoenen geef je je voeten met het dragen van teensokken dus optimale bewegingsvrijheid! Teensokken kunnen ook in gewone schoenen gedragen worden. 

Voordelen uitgelicht:

Ultieme bewegingsvrijheid van de tenen

Wist je dat de natuurlijk ontwikkelde voet veel steun ontvangt van de tenen? In ‘gewone’ sokken wordt de bewegingsvrijheid toch enigszins belemmert, wat uiteindelijk kan resulteren in minder sterke en flexibele tenen. Stijve of verzwakte tenen kunnen op de langere termijn verschillende fysieke klachten geven. Aan de voeten zelf, maar ook aan de knieën, rug of enkels. Met het dragen van teensokken geef je je tenen hun vrijheid weer terug, waardoor ze worden ze gestimuleerd om zich te spreiden en actief mee te doen tijdens het lopen. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk weer sterker worden en je extra stabiliteit geven tijdens het lopen.

Shop nu

Helpt blaren voorkomen/ verminderen

Veel blaren ontstaan door de huid-op-huid wrijving tussen te tenen in combinatie met hitte en zweet. Vooral tijdens langere wandelingen of tijdens het hardlopen en andere sporten kan dit erg vervelend zijn. Doordat alle tenen in teensokken een eigen vakje hebben, wordt huid-op-huid wrijving tussen de tenen voorkomen. Daarnaast zorgen de gebruikte materialen van de Injinji sokken voor vochtafvoering. Deze combinatie helpt met het voorkomen van blaren. Geen wonder dat veel trailrunners, vierdaagse wandelaars en marathonlopers kiezen voor teensokken.

Vermindert transpiratie en nare luchtjes

Het liefst bevinden je tenen zich in een koele en droge omgeving. En wordt hitte en zweet snel afgevoerd. Doordat de tenen in teensokken niet tegen elkaar aan geduwd worden, maar hun eigen vakjes hebben, zul je minder snel last hebben van hete voeten of zweetvoeten. Ook helpen de vochtafvoerende materialen je voeten koel en droog te blijven. Een uitkomst dus wanneer je snel last hebt van transpirerende voeten of vervelende luchtjes rond je voeten.

Teensokken van Injinji

De teensokken van Injinji staan bekend om de perfecte pasvorm en de uitstekende kwaliteit. Het merk is ontwikkeld in Californië, VS in 1999. Het heeft zich sindsdien toegelegd op de gezondheid en de prestaties van de voeten. Fijn aan dit merk teensokken is dat er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn. En er dus voor elke activiteit wel een passende sok te vinden is. De materialen waar Injinji gebruik van maakt, zijn voornamelijk CoolMax (vochtregulerend) en Nuwool (merinowol).

Shop nu

De eigenschappen van Coolmax:
 • Gemaakt van 100% gerecyclede grondstoffen
 • Optimale vochtafvoerende werking
 • Comfortabel gevoel
 • Ideaal voor alledaags gebruik, wandelen, hardlopen en andere sporten
Eigenschappen van Nuwool:
 • Gemaakt van Merinowol
 • Vochtafvoerende werking
 • Zacht gevoel
 • Temperatuur regulerend
Injinji maakt onderscheid in de verschillende hoogtes (waar de sok eindigt op de enkel):

Hidden’ is ideal voor ballerina's; ‘No-Show’ is ideaal in sneakers of lage schoenen; ‘Mini-Crew’ als je je enkels bedekt wil houden, bijvoorbeeld voor trailrunning; ‘Crew’ is ideaal als het kouder is, of als je je kuiten wil bedekken.

Naast de hoogte is er ook keuze uit de verschillende diktes van de teensokken:
 • Lightweight’ voelt lekker dun aan, ideaal als dagelijkse sok en voor hardlopen/sporten;
 • Original Weight’ is net iets dikker dan Lightweight en ook prima als alledaagse sok tijdens het hardlopen;
 • Midweight’ voelt weer iets dikker aan, maar nog steeds goed voor veelzijdig gebruik;
 • Trail Midweight’ is de dikste variant, ideaal tijdens wat koudere dagen, maar ook het hele jaar door voor langere wandeltochten en trailrunning. Omdat deze sok dikker is, heb je net wat meer comfort en is de sok ook slijtvaster;
 • Ultra Run’ vergelijkbaar met Trail Midweight, maar met een klein beetje compressie rond de midvoet en een badstofvoering rond de hak en de tenen, speciaal ontworpen voor extra comfort tijdens (ultra)lange hardloop-aftanden en wandelingen op ruiger terrein.

Tot slot is er ook een grote variatie in kleuren beschikbaar. Van effen tinten tot vrolijke Halloween printjes. Erg veel om uit te kiezen dus. Wat de ideale sok voor jou is, hangt van verschillende factoren af, en is ook nog eens persoonlijk. Heb je snel koude voeten, dan kies je het beste voor een hogere en dikkere sok. Zoek je een sok die je voeten koel houdt tijdens het hardlopen? In dat geval kies je beter voor een lage en dunnere sok.

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je behoefte aan meer informatie? We helpen je in de winkel of via de klantenservice graag verder.