• Lorem ipsum

Maak je eigen blotevoetenpad met de matten van MUFFIK

7 Jun 2024

Ooit wel eens een blotevoetenpad bewandeld? Of gewoon lekker met je blote voeten door het bos gelopen? Een heerlijk gevoel, en ook nog eens heel goed voor je voeten en lichaam. Helaas lukt het ons steeds minder makkelijk om dit met regelmaat te doen. Maar MUFFIK heeft hier iets op verzonnen. Want met de orthopedische vloermatten van Muffik bouw je je eigen blotevoetenpad. Gewoon binnenshuis! Als puzzelstukken kunnen ze met elkaar verbonden worden en met blote voeten, of met (teen)sokken aan bewandeld worden.

Honderdduizenden jaren wisten we niet beter: we doorkruisten de natuur op onze blote voeten. Constant afstemmend op de ondergrond en de omgeving. Balancerend op stenen en takken, wadend door riviertjes, rennend over grasvlakten, voorzichtig lopend over rotsige ondergronden. Naast het feit dat het ons veel informatie gaf over de locatie, het ons in het hier en nu hield, zorgde het ook voor gezonde, sterke en flexibele voeten en lichamen.

Sensorische stimuli

Tegenwoordig lopen de meesten van ons nog maar weinig op blote voeten. En nog minder in de natuur op hun blote voeten. In onze zachte, beschermende schoenen zijn onze voeten tegenwoordig nog maar weinig gewend. Ook alle geasfalteerde wegen en gladde vloeren dagen onze voeten nog maar nauwelijks uit. Natuurlijk dragen barefootschoenen al voor een behoorlijk deel bij aan het re-wilden; het bevrijden van onze voeten. Maar de oprichters van MUFFIK misten toch nog iets belangrijks: de uiteenlopende sensorische stimuli voor de voeten. Stimuli die onze blote voeten in de natuur wel kregen.

Bij het volgen van de ontwikkeling van babyvoetjes tot aan kindervoeten zagen MUFFIKS specialisten een opvallende verslechtering in het evenwicht, toenemende platvoeten, verzwakt centrum van het lichaam en zwakke enkels en knieën. Het ontbreken aan diverse prikkels en stimuli voor onze voeten was volgens hen een belangrijke oorzaak van deze bevindingen.

 

Natuur in huis

Als jonge ouders en liefhebbers van blootvoets lopen, ontwikkelden zij MUFFIKS orthopedische matten. Vloermatten die als puzzelstukken met elkaar verbonden worden en met blote voeten, of met (teen)sokken aan bewandeld kunnen worden. Gewoon binnenshuis. De oppervlakken van deze matten verschillen, maar zijn allen geïnspireerd op elementen van de natuur ; van schelpjes, stenen en dennenappels, tot aan takken, gras en bloemen. Zacht, hard, puntig, rond, hoog, laag… Alles komt aan bod. Zo bouw je dus je eigen blotevoetenpad in huis. Alle matten passen in elkaar en je kan hier eindeloos mee variëren. Ook hebben de matten verschillende vrolijke kleuren, want ja, het oog wil ook wat.

Spelenderwijs kunnen kinderen hun houding optimaliseren, een natuurlijk looppatroon ontwikkelen, het centrum van hun lichaam versterken en het diepe stabilisatiesysteem verbeteren. Zonder dat hier de nadruk op gelegd hoeft te worden overigens. Want kinderen blijken gek te zijn op de matten van MUFFIK. Er kunnen onder andere memory spelletjes mee gespeeld worden, de vloer is lava spelletjes, raadspelletjes en eindeloze fantasiespellen. De mogelijkheden zijn oneindig. Een hoe leuk is het om een schelpenpad aan te leggen in de kinderkamer?

 

Sterkere voeten, betere houding

De matten blijken niet alleen voor kleine kinderen een prachtig hulpmiddel te zijn bij het stimuleren van een gezonde houding en sterke, flexibele voeten. Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen veel baat hebben bij de sensorische matten van MUFFIK. In Duitsland en Tsjechië worden de matten al veelvuldig ingezet door fysiotherapeuten, kinderartsen, podologen en voetspecialisten. Voetklachten, houdingsproblemen en andere voet gerelateerde klachten kunnen namelijk met het oefenen (en spelen) op de orthopedische matten aanzienlijk verminderd worden.

Sinds kort hebben we deze matten bij Barefoot & More in ons assortiment. Zowel online als in onze fysieke winkel. Het sluit namelijk naadloos aan bij de filosofie van barefootschoenen. Er zijn meerdere basissets met verschillende (natuur) thema’s bij ons verkrijgbaar. Ook voor de allerkleinsten onder ons zijn er matten in mooie pasteltinten te koop. De basis sets kunnen vervolgens uitgebreid worden met leuke aanvullingen, zoals de Ocen-Like set, de ECO set, de Mini Puzzles of het Tactile Memory Game. Wil je ze weer even opruimen? De matten passen perfect in de opbergdozen van Muffik, welke tevens te gebruiken zijn als kruk of bankje.

Benieuwd geworden? Check hier alle producten van MUFFIK.

Naast de verkoop van MUFFIK aan particulieren zijn we ook officieel distributeur voor MUFFIK in Nederland en België. Wil je deze matten inkopen voor bijvoorbeeld je fysiopraktijk of kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

*De matten van MUFFIK zijn uitvoerig getest door fysiotherapeuten en podologen. Ook zijn de gebruikte materialen volledig veilig verklaard door de strengste certificeringsinstituten.