• Lorem ipsum

Drenthe

Meer therapeuten vind je op de lijst van erkend voetentrainers op de website van voetentraining.nl.

Gerd Beumer, Fysiotherapeut, HOOGEVEEN

Ik ben Gerd Beumer, werkzaam fysiotherapeut bij Move2be in Hoogeveen. Ik zie op deze praktijk alle voet- en enkelklachten.

De voeten, een lichaamsdeel waar weinig aandacht aan wordt geschonken. Jammer, want de voeten zijn de basis van je lichaam! Gezonde en sterke voeten geven je een sterke basis en zijn essentieel voor een natuurlijk en pijnvrij looppatroon.

Helaas ervaren veel mensen klachten aan hun voeten, mede door onze hedendaagse levensstijl en de moderne schoen. De moderne schoen vervormt onze voeten naar een onnatuurlijke stand en maakt onze voetspieren lui en zwak. De oplossing in mijn ogen? Het trainen van onze voeten en enkels om ze opnieuw de kracht te geven die ze verloren zijn!

Dit is wat ik dagelijks doe in mijn werk. Samen met mijn patiënten de verloren kracht in de voeten terugwinnen middels kracht- en mobilisatieoefeningen. Op deze manier help ik dagelijks patiënten hun sterke en gezonde voeten terug te krijgen. Zelf loop ik zoveel mogelijk op blote voeten en waar nodig trek ik mijn minimalistische schoenen aan. Ik sta volledig achter deze visie en daarom en hoop via deze weg meer mensen te kunnen helpen hun gezonde voeten terug te krijgen!

//move2be.nl/de-praktijk/team/
[email protected] 
tel: 0528 278 111


Jolande Ros, Fysiotherapeut en Sportpodoloog, KLAZIENAVEEN

Ik ben inmiddels 32 jaar als fysiotherapeut in Klazienaveen, Drenthe werkzaam. Mijn interesse ligt met name bij de enkel- en voetklacht. In 2014 heb ik de opleiding sportpodologie gevolgd. De behandeling bij mensen met voetklachten bestaat o.a. uit actieve voetspiertraining eventueel in combinatie met de inlay van Superfeet of Stepforward Orthotics. 

Op het gebied van de enkel, en hieraan gerelateerde voetklachten, heb ik alle mogelijke cursussen gevolgd in binnen- en buitenland. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met het maken van voetafdrukken (statisch en dynamisch) en loopanalyse. Naast gericht voetspiertraining actief  (De voet doet ertoe van Yvonne Bontekoning en Margriet Wijma en beschreven in de Fysiopraxis juni 2016 door Y. Bontekoning) en passief mobiliseren en manipuleren van de voetgewrichten krijgen de patiënten een training in de oefenzaal gericht op kracht, propriocepsis en balans/stabiliteit.

In 2014 heb ik aan de AvP de opleiding Sportpodologie gevolgd en het afgelopen jaar tevens de cursus Blessurepreventie Hardlooptechniek en de verdiepingscursus bij Yvonne Bontekoning.

www.fysiotherapie-klazienaveen.nl
[email protected]
tel: 0591 312429


Marc van Maanen, Fysiotherapeut en Registerpodoloog, EMMEN

​Inmiddels ben ik ruim 9 jaar werkzaam als fysiotherapeut in een grote particuliere praktijk. De laatste jaren heb ik mij steeds meer verdiept in het behandelen van voet- en beenklachten. Om meer kennis over voetklachten en behandelmogelijkheden te verkrijgen heb ik de opleiding tot (register)podoloog voltooid.

Per individu kan gekozen worden voor een combinatie van passieve (rekken, massagetechnieken, mobiliseren, steunzolen) en actieve (training van romp, benen en voeten) behandelstrategieën om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen en nieuwe klachten te voorkomen.

Waar mogelijk kunnen de steunzolen in een later stadium worden afgebouwd. Dit leidt tot goede resultaten bij diverse sporters, mensen met staande beroepen et cetera. Indien nodig sta ik voor u klaar om uw klachten en de mogelijkheden met u door te spreken.

www.voetzorgvanmaanen.nl
[email protected]
tel: 0598 592329