• Lorem ipsum

Info & oefeningen

Informatie over voeten, voetklachten, oefeningen en therapie (voormalig GoedVoets)

Dit gedeelte van onze website is de voortzetting van het voormalige 'GoedVoets': een site met onafhankelijke informatie en oefeningen over en voor het gezonde voeten, alsook achtergrondinformatie over het hoe en waarom van barefootschoenen. GoedVoets is oorspronkelijk opgezet door Yvonne Bontekoning, een van de oprichters van voetentraining.nl.

De meesten van ons zijn opgegroeid met de volkswijsheid dat je goede en stevige schoenen moet dragen voor gezonde voeten en dat je voor platvoeten steunzolen nodig hebt. Dat evolutietechnisch de mens langer blootsvoets gelopen heeft dan geschoeid en dat de natuurlijke voet gemaakt is om kilometers op te kunnen lopen, wordt in vele onderzoeken vergeten. We gaan ervan uit dat de vanaf zeer jonge leeftijd geschoeide voet de normale of natuurlijke voet is.

Maar een voet die nog nooit schoeisel heeft gedragen, ziet er anders uit en is sterker dan de voet die vanaf jongs af aan of langere tijd geschoeid is geweest. Aan een babyvoet is te zien wat de vorm van een natuurlijke voet is. Veel voetklachten hangen samen met het dragen van stevig schoeisel, hakjes en dempende zolen.

Deze site geeft informatie over:

  • Hoe je de natuurlijke voetvorm en voetfuncties kunt behouden.
  • Hoe je zwakke voeten weer sterk en gezond kunt krijgen.
  • Wat voetvriendelijke schoenen zijn.
  • In welke gevallen steunzolen nog wel wenselijk zijn.
  • Welke therapeuten je kunnen helpen je voeten weer sterk en gezond te maken.

Of klik op de banner hieronder om naar de website van voetentraining.nl te gaan. Daar vind je complete online trainingsprogramma's, maar ook gratis oefeningen, voor diverse voetklachten. Ook als je geen klachten hebt, maar wel je voeten sterk(er) wilt maken, heb je veel aan de gratis oefeningen op die site.

Tot en met 8 februari 10% korting op de oude prijs online trainingen bij Voetentraining.nl

Vanaf vrijdag 9 februari worden alle online trainingen bij Voetentraining.nl in prijs verhoogd. Koop vóór 9 februari via deze link een online voetentraining en ontvang 10% korting op de oude prijs!