• Lorem ipsum

Zuid-Holland

Meer therapeuten vind je op de lijst van erkend voetentrainers op de website van voetentraining.nl.

 

Inge de Jong, Fysiotherapeut, Erkend Voetentrainer, DELFGAUW

Ik vind het mooi cliënten te helpen de regie over hun lichaam terug te krijgen en ben een groot voorstander van meer blote voeten en minimalistisch schoeisel.

Als Erkend Voetentrainer adviseer ik de uitgebreidere online trainingsprogramma's zowel voor gezonde voeten als voor mensen met voetklachten. Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen van Voetentraining hebben verschillende trainingen zorgvuldig samengesteld. Zelf oefenen met de voet en houding vormt de basis, aangevuld met loopoefeningen en verschillende hulpmiddelen zoals oa tapemethodes of tenenspreiders. De online trainingen zijn voorzien van uitgebreide achtergrond informatie en geven inzicht in voortgang door zelftesten, en bouwen op naar een blijvende verandering in de samenwerking binnen je voet.

Een afspraak maken voor een voetenintake bij erkende voetentrainer Inge de Jong kan aanvullend prettig zijn voor persoonlijke vragen. Stuur dan een email met je telefoonnummer. Vanwege vele aanmeldingen is er een wachtlijst, start daarom alvast zelf met de eerste gratis oefeningen.

www.fysiotherapiedelfgauw.nl
[email protected]
tel: 015 2575472


Marjo van Eerden, Fysiotherapeut, LEIDSCHENDAM

Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeute.  De laatste jaren  heb ik veel opleidingen gedaan en mij gespecialiseerd in het behandelen van voet- en loopproblemen.

Vooral de opleiding Anatomy-in-Motion van Gary Ward (www.findingcentre.co.uk) heeft mijn kijk op het functioneren en de invloed van de voeten op het hele lichaam aanzienlijk veranderd.

Voeten zijn de basis van het lichaam en de basis van mijn therapie. Voeten beïnvloeden bijna alle andere bewegingen in het lichaam. In onze westerse maatschappij zijn de meeste voeten “vastgelopen”, bewegen niet meer goed. Oorzaken hiervoor zijn het dragen van stevige schoenen, zooltjes en het lopen op vlakke ondergronden. Hierdoor hoeven voetspieren niet meer te werken en worden lui. Het gevolg is doorgezakte en/ of stijve voeten. Als de voeten niet meer goed bewegen, kunnen alle gewrichten daarboven ook niet meer doen wat ze horen te doen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan in knie, heup, rug, en schouder. Het behandelen van deze klachten zal niet tot een oplossing leiden, omdat de oorzaak van de klacht niet behandeld wordt. 

Voet in beweging is een praktijk voor fysiotherapie met een holistische kijk. Ik wil verder kijken dan de klacht. De mens met zijn klacht is het uitgangspunt van mijn behandeling. Dit past bij mijn visie als mens en fysiotherapeut. Omdat de plaats van de pijn in de meeste gevallen niet de plaats van de oorzaak is, geeft lokaal behandelen vaak geen of slechts tijdelijke verlichting.

Als de voeten weer in beweging komen, kan het hele lichaam beter gaan functioneren en kunnen de klachten verdwijnen.

www.voetinbeweging.nl
[email protected]
tel: 06 29 428 428


Nicolette Kuijt, fysiotherapeute en manueel therapeute, NIEUW-VENNEP

Ik ben fysiotherapeute en manueel therapeute en loop al jaren hard op minimaal schoeisel, zijnde een soort balletschoentjes waar mijn tenen niet meer in aparte vakjes zitten, maar helemaal de ruimte hebben. Zodra het warmer weer wordt, loop ik het liefst blootvoets door de duinen en op het strand. Ik ben verkocht, zeg maar. 

In mijn werk heb ik dezelfde passie. Ik laat het lichaam vrij en maak het lichaam vrij, althans dat probeer ik. Dat gaat vrij aardig, dankzij de opgedane kennis vanuit de opleiding Manuele Therapie van der Bijl en de cursus Drie-Dimensionale Mobilisatie technieken, de D.A.M.-Methode. Ik werk al jaren met deze methoden en ik zie de resultaten onder mijn handen verschijnen. 

Ik behandel de klachten met hele zachte mobilisaties van de gewrichten van in dit geval de voet, de enkel en het onderbeen en toch wel vaak ook de heup, het bekken en de onderrug. Vanuit de opleiding MT van der Bijl ben ik gewend om holistisch te werk te gaan en daarom ook andere delen van het lichaam te onderzoeken en als het nodig is ook te behandelen. Ik weet dat een bijvoorbeeld een nekklacht voort kan komen uit een voetprobleem en visa versa. De therapie die ik toepas, leidt tot verbetering van de mobiliteit van de voet en verbetert tegelijk ook de over- of ondermatige spanning in de spieren en als geheel zal het een daling geven van de pijnklachten waar de patient over het algemeen mee komt. Daarnaast geef ik de patient altijd oefeningen mee om de vergrootte mobiliteit  en herwonnen spierkracht te onderhouden. 

Soms is het nodig om de enkel te ondersteunen met behulp van het tapen van de enkel, het gebruik van een enkelbrace  of een ondersteuning voor de voet zoals een gelhakje of een zachte steunzool, maar dat is meestal voor tijdelijk. Het doel is zo natuurlijk mogelijk te gaan belasten, zonder hulpmiddelen en dat is vaak ook haalbaar. 

www.fysiokuijt.nl
[email protected]
tel: 06 29287953