• Lorem ipsum

Friesland

Meer therapeuten vind je op de lijst van erkend voetentrainers op de website van voetentraining.nl.


Harrie Moerings, Register Podoloog en voormalig Fysiotherapeut en Manueel Therapeut, BERLIKUM en OENKERK

Als fysiotherapeut en manueeltherapeut was ik me nooit zo bewust van het belang van de voet. In 2013 ben ik gestart met de (voor fysiotherapeuten verkorte) opleiding tot registerpodoloog. Deze heb ik in 2015 succesvol afgerond. Sinds de start van deze opleiding ben ik steeds meer het belang in gaan zien van een soepele, sterke, stabiele voet als basis voor de rest van het lichaam.

Hiermee breng ik mezelf natuurlijk wel in een spagaat, want als registerpodoloog worden we opgeleid om steunzolen aan te meten en te verkopen. Echter als iemand bij mij komt met knie- of rugklachten verstrek ik toch ook niet meteen een brace of korset??  

Mijn scriptie ter afronding van de opleiding tot registerpodoloog heb ik geschreven over "Foot Core Stability training" bij Hallux Valgus. Met de verdere uitwerking van deze scriptie hoop ik aan te kunnen tonen dat voetvorm en -functie te trainen zijn.

Mijn behandeling zal altijd een combinatie zijn van alle vaardigheden uit mijn rugzak; een steunzool als het even niet anders kan, maar zeker in combinatie met fysiotherapie en (voetspier)oefeningen om de voet soepel en sterk te maken. 

www.podozorg-berlikum.nl
[email protected]