• Lorem ipsum

Utrecht

Meer therapeuten vind je op de lijst van erkend voetentrainers op de website van voetentraining.nl.

 

 

Cristina Sonnevelt-Weenink, Fysiotherapeut, Erkend Voetentrainer en docent bij Kennis en Opleidingscentrum voor voet, houding en beweging, ZEIST

Mijn motto is: Goed Leven door Gezond Bewegen.

Ik ben overtuigd van de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Wanneer alle aspecten in balans zijn ervaren we “flow” in ons leven. Met mijn vaardigheden help ik je zelf de teugels van je leven in handen te nemen via bewustwording. Dit geeft je keuze, vrijheid, zelfrespect en eigenwaarde en leidt tot een volwaardig leven met veel plezier. We zitten lekker in ons vel en ons leven “loopt” lekker, we genieten!

Omdat de voeten ons fundament zijn sluit het aan bij mijn totale visie over de relatie voet-houding en beweging, stress en gezondheid. Als ons fundament niet goed is, dan geeft dit in de keten klachten en verstoringen.

Heb jij last van je voeten? Een hallux valgus, hielspoor of een andere voetklacht? Dan kan je goed worden geholpen in onze praktijk. Daar behandelen we voetklachten en vele klachten in het lichaam die (mogelijk) een relatie hebben met de voeten. We bekijken altijd de samenhang tussen klachten, houding en bewegen.

www.fysiosonnevelt.nl
[email protected]
tel: 030 65 64 143
tel: 06 29 465 601


Amy van Noort (Kinder)Oefentherapeut, Fysiotherapeut i.o, Erkend Voetentrainer en docent bij Kennis en Opleidingscentrum voor voet, houding en beweging, ZEIST

Ik ervaar vrijheid van beweging door de mooie eigenschap van de kindervoet terug te vinden, waarbij ik de juiste connectie tussen voet en houding maak.

Heb jij last van je voeten? Een hallux valgus, hielspoor of een andere voetklacht? Dan kan je goed worden geholpen in onze praktijk.

Wij zijn Erkend Voetentrainers en gespecialiseerd in klachten in de voeten en houding. Doordat we betrokken zijn bij het onderwijs lopen we altijd een stapje voor met kennis en vaardigheden.

In de praktijk behandelen voetklachten en vele klachten in het lichaam die (mogelijk) een relatie hebben met de voeten. We bekijken altijd de samenhang tussen klachten, houding en bewegen.

www.fysiosonnevelt.nl
[email protected]
tel: 030 65 64 143
tel: 06 51 439 030 


Fred van Alphen, Fysiotherapeut en Manueel Therapeut, UTRECHT

​Ik ben Fred van Alphen, fysiotherapeut en manueel therapeut. Ik werk voor een grote fysiotherapiepraktijk in Vleuten. Hier zie ik regelmatig mensen met hardloopblessures. Hardlopen is ondanks stretching en core stability programma's een van de meest blessuregevoelige sporten. Met zooltjes en aangepaste schoenen kan de voet in een andere stand gebracht worden waardoor de (overbelaste) pezen kapsels en banden worden ontzien. Wat mijns inziens nog te weinig wordt gedaan is verbeteren van de voetfunctie door mobilisatie van de gewrichten en specifieke voetentraining.
In mijn werk als manueel therapeut ben ik natuurlijk vooral gespecialiseerd in het functioneren van de wervelkolom. Nog niet zo lang geleden kregen mensen met lage rugklachten het advies om enkele weken op bed te gaan liggen. Nu weten we dat dit op de lange termijn meer schaadt dan goed doet. Hierdoor wordt tegenwoordig bij rugklachten het advies gegeven aktief te blijven. Ik denk dat hetzelfde gezegd kan worden voor de voet. Door vooral de diepe voetspieren te trainen wordt de voetenstand en het bewegingsgevoel in de voet beter.
Ik informeer mensen met blessures over de functie van de voeten en met gerichte oefeningen leer ik mensen de voeten sterker te maken. Hierdoor verbetert de balans.
Naast mijn werk ben ik bezig met de masteropleiding in de manueel therapie. In deze opleiding wil ik onderzoeken of ik de adviezen en training ten aanzien van voeten meer body kan geven met wetenschappelijke onderbouwing.

https://fysioholland.nl/dt_team/fred-van-alphen/
[email protected]
tel: 088 7080800


Emmaly Berghuis, Oefentherapeut Cesar, ZEIST

Ik ben oefentherapeut Cesar en zelf fan van minimalistische schoenen, ik draag niet anders meer. Ik heb de online training van Gary Ward gevolgd en integreer nu voetentraining in mijn behandeling van houding- en bewegingsgerelateerde klachten.

Hoe ik te werk ga:

Ik

-analyseer de houding van de voeten (en de rest van het lichaam);

- laat de voeten mobiliseren de voeten met de schijfjes van Gary Ward;

- train de voetspieren en voethouding;

- integreer dit in de houding bij het staan en lopen.

berghuisoefentherapie.nl
[email protected]
tel: 06 46402691