• Lorem ipsum

Noord-Holland

Meer therapeuten vind je op de lijst van erkend voetentrainers op de website van voetentraining.nl.

Jacqueline Lakeman, Register Podoloog en Register Sportpodoloog, SCHAGEN

Ik ben al weer wat jaren werkzaam als zelfstanding registerpodoloog in Schagen en behandel cliënten  (sporters en niet sporters) met voetklachten  en daaraan gerelateerde houdingsklachten en terugkerende blessures. Waar ik in eerste instantie vooral therapiezolen maakte en stevige schoenen propagandeerde  ben ik nu een enthousiaste therapeut die voetoefeningen voorschrijft bij jong en oud.

De kunst is om weer gezonde, sterke  voeten te krijgen die goed in balans zijn. Hiervoor gebruik ik verschillende mogelijkheden, voetoefeningen, zolentherapie, taping en schoenadvies. Maar ook vaak het advies om voorzichtig meer op blote voeten of op minimalistisch schoeisel te gaan lopen om de voet harder te laten werken en dus sterker te maken zodat je niet afhankelijk wordt van steunzolen. Ook kijk ik naar je looppatroon en/of looptechniek om die te verbeteren om nieuwe klachten te voorkomen. 

www.podozorg-schagen.nl
[email protected]
tel: 0653418810


Joyce Bogtman, fysiotherapeut, HAARLEM

Ik ben geboren 30 juli 1977. Sinds oktober 2020 werk ik bij de Voetspecialist. Op maandag en dinsdag kan je me vinden op onze locatie in Oude Wetering en op woensdag ochtend in Haarlem.

Na mijn werk als fysiotherapeut heb ik me verdiept in een holistischere benadering van klachten. Ik wilde op zoek naar een manier van werken waarbij er een blijvend resultaat is voor mijn cliënten.

Ik heb mijn plek in het voetenwerk gevonden. Mijn ervaring kan ik gebruiken om vanuit de voeten en mét inzet van de cliënten op te gaan voor een blijvend resultaat.

www.voet-specialist.nl
[email protected]
tel: 0624530214


Monica Minck, Fysiotherapeute, Scoliose oefentherapeute, Manuele therapeute Mulligan Concept, Hydrotherapeute, Pilates trainer PURMEREND

Ik ben Monica Minck, fysiotherapeute en bewegingswetenschapper. Vanuit mijn studies ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in voeten. Ik werk in mijn eigen praktijk in Oase Feelgood & Cure Center in Purmerend, in praktijk FIA in Alkmaar en in het zwembad de Zaangolf, Koog a/d Zaan.

Ik werk als fysiotherapeute, met specialisaties voor scoliose oefentherapie volgens methode Schroth, manuele therapie volgens Mulligan Concept en hydrotherapie in therapeutische zin. Ik houd me bezig met 3-dimensionaal bewegen van het lichaam op een actieve, betrokken manier, zodat mensen er met de huiswerkoefeningen ook mee verder kunnen trainen. Tevens bespreek ik hoe mensen zelf kijken naar hun eigen houding en bewegen om kennis en ontstaan van patronen helder te krijgen.

Ik behandel een diversiteit aan klachten. Veel klachten zijn weer terug te voeren tot een verkeerde houding en verkeerd bewegen; daar hoort advies over schoenen en voeten bij. Ik informeer, adviseer en begeleid mensen om de functie van de voeten met gerichte oefeningen de voeten sterker te maken. Hierdoor verbetert de balans. Ik adviseer mensen soepele schoenen te dragen, zodat de voeten hun eigen aanspanningsvolgorde van botten en spieren kunnen volgen. Ik geef daarbij voetoefeningen om de spieren in de voet te versterken. Hierdoor verbetert de houding en de balans van het lichaam.

Ook ben ik Pilates trainer, voor 40-plussers met nek-, schouder- en rugklachten. Mensen met evenwichtsproblemen kunnen aan valpreventie werken d.m.v. Pilates oefeningen. Tijdens de pilateslessen komen altijd oefeningen voor de voeten aan bod. Ik werk met spierversterkende oefeningen, houdingsbewustzijn, adembewustzijn en ontspanningsoefeningen om de hele keten van verbindingen binnen het menselijk lichaam te activeren.

Tevens geeft ik fysiotherapeutische begeleiding in het water van het therapeutische zwembad ‘Zaangolf’ in Koog aan de Zaan. Door het oefenen in water wordt de mens uitgedaagd zijn balans en zullen ketenbewegingen verbeteren. Op de juiste manier afwikkelen van de voeten is in het water met minder gewicht op de voeten en zonder schoenen goed te oefenen.

www.fysiotherapieminck.nl
[email protected]
tel: 0646523557