• Lorem ipsum

Steeds meer podologen, podotherapeuten, fysiotherapeuten en voettherapeuten zien voetentraining en het dragen van minimalistische schoenen als therapie. Hieronder vind je therapeuten die de voet als fundament zien voor een gezond lichaam en het belangrijk vinden om aan sterke voeten te werken. 

Alle voettherapeuten hebben hun eigen werkwijze en behandelen de voeten vanuit hun eigen achtergrond. Wel zijn ze allen bekend met voetentraining en behandelen zij voetklachten niet enkel door te ondersteunen, maar ook door de voet weer actief te krijgen.

Ben je zelf een therapeut en werk je met deze vorm van therapie, meld je dan aan via [email protected] Geef een korte beschrijving van hoe jij te werk gaat en wat je klanten kan bieden op het gebied van voetentherapie. Wij kunnen dan beoordelen of je bij onze visie aansluit waarna we je kunnen vermelden op deze pagina.

Zuid-Holland

Yvonne Bontekoning, Ir. Register Podoloog, GOUDA

Ik ben sportpodoloog en houd mij bezig met voetklachten in relatie tot sporten en wandelen. Sterke voeten gaan samen met een goede sportprestatie en minder blessures. Afhankelijk van het soort voetklacht bepaal ik samen met je hoe we voetentraining, zolentherapie, Easy Taping en (minimalistisch) schoeisel inzetten om de voetklachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Bij hardloop gerelateerd voetklachten speelt ook de looptechniek vaak nog mee in een te grote belasting. Ik ben een pionier in het vakgebied van de bewegingsanalyse voor hardlopers en fietsers en sinds 2013 in de natuurlijke voet en voetentraining. Voetentraining is een gezond alternatief voor steunzolen. Ik ben één van de initiatiefnemers van deze site over gezonde voeten. En ik heb al tientallen lezingen aan fysiotherapeuten en (sport)podologen over natuurlijke voeten en voetentraining gegeven.

Wetenschappelijke kennis over sportblessures, bewegingsanalyse, schoeisel, sportzolen en voeten vind ik heel belangrijk. Daarom duik ik regelmatig de literatuur in om de stand van zaken rond een bepaald onderwerp in kaart te brengen. Hier schrijft ik dan een artikel over (zie elders op deze site). Geef ik lezingen en ontwikkel ik bijscholingen voor fysiotherapeuten, (sport)podologen en hardlooptrainers.

www.delopendezaak.nl
[email protected]


Yldiz van der Zijden, Oefentherapeut Cesar en Bekkentherapeut, KATWIJK en RIJNSBURG

Als oefentherapeut help ik mensen van hun fysieke klachten af door ze te leren hun lichaam weer goed te gebruiken. Ik ben dus de hele dag met mensen en hun lichaam (en geest!) bezig, maar die voeten die vergat ik altijd een beetje. Tot ik maart 2014 met mijn man natuurlijkhardlopen.nl (webshop voor barefootschoenen, schoenen zonder demping en zonder steun) overnam.  Ik ging de schoenen zelf dragen en merkte hoe slap mijn voeten waren. Voor mijn doorgezakte voeten had ik ook steunzolen. Maar na enige tijd dragen van de barefootschoenen werden mijn voeten sterker en verdween de spierpijn en mijn steunzolen liggen al heel lang ongebruikt in de kast, nergens meer voor nodig.
Inmiddels zijn de voeten een vast onderdeel in mijn therapie en doe ik met veel mensen voetspieroefeningen. Tevens weten steeds meer mensen mij te vinden om te werken aan een goede houding die ik ze leer  toepassen tijdens het dagelijks leven, wandelen en hardlopen.

www.beweegwijzeroefentherapie.nl
[email protected]