• Lorem ipsum

We zijn verhuisd!

8 Mar 2024

We zijn over! De afgelopen maanden zijn we er heel druk mee geweest, en meerdere keren leken we de planning volledig los te moeten laten. Maar dankzij de keiharde inzet van velen, is het toch gelukt: we zijn verhuisd!

Hoe het begon...

Ongeveer 7 jaar geleden richtten Esther en Vincent Barefoot & More op. Barefoot & More ontstond vanuit de behoefte het roer om te gooien, en natuurlijk vanuit de wens hun liefde voor barefootschoenen met anderen te delen. De barefootwereld was toen nog niet zo groot als nu. Dus we waren op dat vlak wel een beetje pioniers in Nederland.

Barefoot & More begon in een klein winkeltje aan de Weverstraat. Maar na twee jaar groeide de winkel uit zijn nog relatief kleine voegen en vonden we een grotere locatie aan Kleine Oord 80. Daar hebben we vijf jaar met veel plezier gezeten. Maar ook hier vond in kort tijdsbestek een enorme groei plaats. Het concept ‘barefootschoenen’ raakte steeds meer bekend en het aanbod in barefootmerken nam ook flink toe. 

 In 2021 was het aantal online bestellingen zo toegenomen, dat er een aparte locatie op een bedrijventerrein bij kwam, vanwaar alle online activiteiten plaatsvonden (verzendingen, retourzendingen, klantenservice, inkoop etc). In  2023 is die magazijn-/kantoorlocatie alweer verhuisd naar een nog groter pand. Maar ook de winkel was inmiddels weer te klein geworden. De winkelvoorraad paste er niet meer in en ook op de winkelvloer werd het voller; mensen liepen elkaar soms een beetje in de weg bij het passen van de schoenen. Steeds meer mensen wisten onze winkel te vinden. Een jaar geleden was er geen ontkomen meer aan, ook deze locatie begon ernstig te klein te worden.

Verschillende optionele locaties zijn de revue gepasseerd, maar de voormalige Spar aan Kleine Oord 86 in Arnhem had ons hart gestolen. De enorme ruimte en de mogelijkheden die de speelse ruimte ons bood, spraken ons enorm aan. Met een geweldig architectenbureau hebben we uitgebreid en met veel plezier rond te tafel gezeten. Ons doel was onze visie tot uitdrukking te laten komen in de inrichting van onze nieuwe winkel. Ontwerpen zijn gekomen en gegaan, totdat we het precies zo hadden, zoals we wilden: met veel groen, natuurlijke tinten, rustig, volop hout, modern én gezellig. We wilden onze klanten zich veilig laten voelen, zodat ze op hun gemak kunnen rondkijken en passen. Maar ook inspireren tot naar buiten gaan, het onbekende te verkennen, terug naar de basics te gaan. Op zijn of haar eigen manier natuurlijk. Want bij ons mag iedereen zijn zoals hij is en mag je jezelf en je lichaam weer de ruimte geven.

En toen was het zover! Voor een week was onze winkel aan Kleine Oord 80 gesloten, zodat we alle voorraad konden overbrengen, de nieuwe ruimte mooi konden inrichten met al onze schoenen en de finishing touch kon plaatsvinden. Wat een werk is er verzet in deze week!

Op zaterdag 2 maart openden we voor het eerste onze nieuwe deuren aan Kleine Oord 86. Een drukke dag, met veel vertrouwde klanten, maar ook mensen die uit nieuwsgierigheid even een kijkje kwamen kijken. Een heerlijke dag met veel tevreden klanten én medewerkers!

Grote opening van onze nieuwe winkel

In het weekend van 16 en 17 maart vond de officiële opening van de nieuwe winkel plaats. Op zaterdag werd om 11 uur het gouden lintje door Esther en Vincent doorgeknipt. Een klein, maar groots moment. De nieuwe winkel werd daarmee een feit. Het hele weekend stond daarna in het teken van de opening. Er stonden lekkere hapjes klaar, Voetentraining vierde hun fandag bij ons met meerdere workshops, voetadvies en een Meet & Greet met Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen, er speelde live muziek, er werden goodiebags weggegeven bij aankoop van een paar schoenen en Runways Amersfoort gaf een gratis workshop aan onze klanten over barefoot walking & running. Wat hebben we genoten van de feestelijke gezelligheid. Een veelbelovende start van onze nieuwe winkel!

Onze nieuwe winkel vind je aan Kleine Oord 86 in Arnhem. Onze openingstijden vind je hier.