• Lorem ipsum

Barefoot runningHardlopen is een sport waarvan we te makkelijk denken dat iedereen het kan. Het is namelijk ons natuurlijke beweginspatroon. Echter zijn we door ons "zittend" bestaan en door het dragen van onze over-beschermende schoenen te ver verwijderd geraakt van dit natuurlijke loopmechanisme. Om geen blessures te ontwikkelen is het dus van belang om de juiste looptechniek aan te leren. Wij raden dan ook altijd aan om een clinic of workshop te volgen vooraleer in de schoenen te springen en weg te rennen.

Maar ook voor de wandelaar en de mens in het algemeen kan het nuttig zijn om meer te leren van het lichaam en de voeten. Het wandelen en onze dagelijkse loophouding vragen een nieuwe kijk op onze voeten/schoenen om geen chronische klachten te ontwikkelen in knieën of onderrug.

Tijdens een clinic krijgt u antwoorden op de volgende vragen: Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten?

Verrijk jezelf met een loopclinic en/of workshop en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring. Met enige regelmaat organiseren wij barefoot wandel- of hardloopworkshops en trainingen. Hou hiervoor onze facebookpagina in de gaten.

Kijk hier voor een lijst van barefoot running trainers in Nederland en België