• Lorem ipsum

Tijdens het lopen op blote voeten op het zandstrand van Lake Maaninka (Finland) en het zand en kleine steentjes onder hun voeten voelend, ontstond bij de Pulkka familie het idee: terugkeren naar de natuurlijke beweging van de voet. Zij realiseerden zich dat gezonde voeten de basis zijn van het menselijk welzijn. Feelmax is opgericht in 1993 en de missie was (en is) om producten te ontwikkelen die bijdragen aan gezondere voeten en een gezonder bestaan.

De eerste producten waren de inmiddels bekende teensokken. In 2005 kregen ze de vraag van een top-level Finse snowboarder (tevreden drager van de Feelmax teensokken) om schoenen te ontwikkelen die het lopen op blote voeten nabootsen. De snowboarder had deze barefoot schoenen nodig voor zijn balanstraining. Plots kwam het oude idee van de Lake Maaninka footprints weer naar boven.

Feelmax is de pioneer van de barefoot schoen!

In 2006 werden de eerste Feelmax barefoot schoenen geproduceerd. Met een uiterst dunne buitenzool van 1 mm kan men spreken van een zeer revolutionair product. Oude gewoontes zijn taai, maar langzaam en zeker verdwijnt de schoen met “hoge technologische” demping. De consument is de waarheid aan het ontdekken! Vele studies en onderzoeken wijzen uit dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat kunstmatige demping in onze schoenen goed voor ons is. Uit deze studies kwam naar voren dat het lichaam al een perfect dempingssysteem heeft. Al 4 miljoen jaar lopen wij als mens “ barefoot” en plotseling moesten er rare schoenen met onnatuurlijke demping komen. Nu keren we terug naar de wortels van moeder natuur. De natuurlijke manier van bewegen is terug!

Feelmax bevat meerdere octrooien en octrooiaanvragen en het concept van onze schoen heeft verschillende innovatie prijzen ontvangen. Vele opmerkelijke verbeteringen zijn aan het oorspronkelijke concept van de schoen aangebracht, maar het oorspronkelijke idee is er nog steeds Stap vandaag nog over naar Feelmax en ervaar de natuurlijke manier van lopen!

Uiterst dun… zeer licht… sensationeel gevoel… Feeling Max!

Over Feelmax Benelux

Feelmax Benelux is een handelsnaam van Barefoot & More uit Arnhem. Feelmax Benelux is rond 2012 getart als wederverkoper en distributeur van het Finse merk Feelmax in de Benelux. Eind 2017 zijn de activiteiten en handelsnaam van Feelmax Benelux overgenomen door Barefoot & More.

Over Barefoot & More

Barefoot & More, Lifestyle Store, is in 2017 gestart door Vincent & Esther in Arnhem. Binnen een jaar tijd wisten we een begrip te worden in 'barefoot-land'. We zijn blij dat we de activiteiten van Feelmax in Nederland en België kunnen voortzetten. Naast de modellen Feelmax schoenen die we al in onze winkel hadden, kunnen we hiermee het hele assortiment van Feelmax in onze webwinkel aanbieden. Langzaamaan zullen we meer modellen van Feelmax in ons vaste assortiment opnemen, zodat je deze ook in onze winkel kun passen en kopen.