• Lorem ipsum

Barefootschoenen bootsen het blootvoets lopen na. Ze beschermen de voet enkel tegen verwondingen en beperken de voet niet in zijn natuurlijke beweging.

Wat is er op de markt?

Op een rij de verschillende schoensoorten (oplopend van geen schoen tot veel schoen):

  • Barefoot: zonder schoen, op blote voeten.
  • Barefoot schoen of minimalistische schoen: een schoen met een (erg) dunne zool, (vrijwel) geen demping en zonder hielverhoging. De bedoeling van deze schoen is enkel bescherming te bieden tegen verwondingen aan de voet. De zolen van deze schoenen zijn niet hoger dan een paar millimeter en bieden veel grondgevoel.
  • Natural Running schoen: een schoen voorzien van een dikkere zool waarbij er weinig tot geen sprake is van hielverhoging (hielverhoging gaat van 0 mm ("zero drop") tot 4 mm). Door de dikkere zool biedt de schoen wat meer demping. Men kan spreken van een verdunde versie van de conventionele schoen.
  • Conventionele schoen: een schoen met veel zool en meer dan 4 mm hielverhoging. Vaak is de zool ook voorzien van extra dempingssystemen.

Tot welke categorie behoort Feelmax?

De Feelmax schoen hoort tot de categorie "Barefoot schoen".
Deze komen Feelmax het dichtst in de buurt van blootsvoets lopen. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze de natuurlijke beweging van de voet en het maximale gevoel voor het sensorische feedback systeem toelaten. De ondergrond blijft voelbaar doorheen de zool en toch biedt de zool voldoende bescherming tegen mogelijke verwondingen (door scherpe voorwerpen, koude, hitte, schuring, bacteriën, enz...). We kunnen dus terecht spreken van Feelmax, de Barefoot Specialist!

Afhankelijk van het model is de dikte van de zool tussen 1,3 mm en 2,5 mm. Hierdoor zijn het de lichtste schoenen op de markt: al vanaf 80 gram! De 1,3 mm dunne buitenzool is speciaal geproduceerd voor Feelmax door de welbekende Duitse bandenmaker Continental. De zool is compleet waterafstotend en is gemaakt van gevulcaniseerd rubbercompound. De huidige, 3de generatie Feelmax rubberzool, is enorm verbeterd tegen slijtage en heeft een betere grip dan de eerdere modellen.

Het voetbed is breed, waardoor de voeten en tenen vrij kunnen bewegen en de voet zijn natuurlijke werking behoudt. De schoenen voelen aan als een sok en dragen zeer comfortabel! Dankzij de ultra dunne zool biedt de Feelmax schoen een maximaal authentiek barefoot-gevoel. Wanneer veranderingen in de ondergrond worden gevoeld, werkt de voet op een natuurlijke manier waarbij de ondersteunende structuren versterkt worden, vooral de spieren en pezen. Het resultaat: minder pijn, minder vaak blessures en een groter comfort! Kortom Feelmax zorgt voor een beter welzijn van de voeten.

Feelmax schoenen zijn zowel binnen als buiten te dragen, tijdens sportieve activiteiten of in dagelijks leven en voor jong en oud. Feelmax schoenen zijn ideaal voor iedereen die zuinig is op zichzelf en nog lang hun voeten willen gebruiken!

Klik hier voor onze Feelmax barefoot schoenen.