• Lorem ipsum

VoetskeletDe gezondste en beste keuze voor een groeiende voet is een elastische en comfortabele schoen. Bij de geboorte zijn de beenderen in de voeten slechts gedeeltelijk ontwikkeld. In de loop van de jaren tot de leeftijd van 14 jaar verbinden de beenderen zich om de 26 beenderen te vormen die in een volwassen voet aanwezig zijn. De beenderen groeien door tot de leeftijd van 18 jaar.

Volgens experts ontwikkelen de voeten van kinderen veel natuurlijker als ze zonder schoenen kunnen lopen. Kinderen hebben geen extra steun nodig, omdat de voeten en enkels van nature voldoende stabiel en sterk zijn vanaf de eerste stapjes. Lopen zonder schoenen is dan een natuurlijke oefening die de voeten versterken en de voetfuncties verbeteren. Kindervoeten vragen veel verschillende oefeningen om de voet goed te ontwikkelen, zoals lopen op zowel effen als oneffen grond, in het gras, op grind, klimmen over obstakels waarbij de voet ten volle gebruikt wordt om af te zetten, balanseren, enz... Goed ontwikkelde voeten hebben een effect op de hele lichaamshouding. Plezierige bewegingsspelletjes zijn uitermate goed voor een gezonde ontwikkeling.

Veel voetproblemen die zich in het volwassen leven voelbaar maken, hebben hun oorsprong in de vroege levensjaren door het dragen van ongeschikte schoenen.

De situatie bij de kinderschoenen is nog slechter dan bij de schoenen voor volwassenen. Praktisch alle fabrikanten ontwerpen de kinderschoen vanuit een volwassen model. De zool is uiterst stijf en de hiel is vaak 2 cm dik. In verhouding met een volwassen grootte draagt een kind constant een hiel van 5 cm. Dit is schadelijk voor de groei van voeten en zeer onnatuurlijk. Voetproblemen bij kinderen ontwikkelen zich in de eerste jaren na de geboorte. Het is vanzelfsprekend dat enkel het dragen van juiste schoenen hen kan beschermen tegen deze eerste voetproblemen.
Feelmax biedt de perfecte schoen voor de opgroeiende voet: licht, flexibel en comfortabel. Kijk hier voor onze barefoot kinderschoenen.

Klik hier voor onze collectie Feelmax kinderschoenen.