• Lorem ipsum

Barefoot schoenen winnen aan populariteit. Het gebruik van barefoot schoenen voorkomt blessures en geeft u het natuurlijke gevoel van lopen terug. Er zijn veel vragen waar op deze pagina graag aandacht aan besteden.

 

Wat is het grootste verschil tussen Feelmax Schoenen en andere minimalistische schoenmerken?

De Feelmax schoen beschikt over de dunste buitenzool wereldwijd. Afhankelijk van het model is de dikte tussen 1 en 2,5 mm. Feelmax is de enige echte barefootspecialist. Andere fabrikanten maken slechts een “verdunde” versie van een normale sneaker of trainingsschoen. De 1mm dunne buitenzool is speciaal geproduceerd voor Feelmax door de welbekende Duitse bandenmaker: Continental.
Meerdere schoenenfabrikanten zijn mee op de trein gesprongen en promoten nu ook het barefoot concept, terwijl zij praten over een schoen met een meer dan 10mm dikke zool. Het barefoot-gevoel komt hier helemaal niet aan de orde. Het zijn geen barefoot schoenen!

Top

Andere toepassingen van Feelmax footwear?

Door de ultradunne buitenzool is ook de schoen extreem licht. Voor zover geweten zijn het de lichtste schoenen op de markt. Sommige modellen wegen slechts 90 gram. Dat is 3 keer lichter dan de “traditionele” sneaker.
Feelmax schoenen zijn ontworpen voor maximale flexibiliteit. Het zorgt voor een uitermate comfortabel gevoel. Ze hebben de functie van een schoen maar voelen aan als een sok. De schoenen bevatten een binnenzool die verwijderd kan worden. De binnenzool is wel nuttig, maar veel gebruikers kiezen om deze te verwijderen om nog meer het barefoot gevoel te maximaliseren.

Top

Wat is de duurzaamheid van de buitenzool?

We gebruiken een speciaal gevulcaniseerd rubber compound in de Continental buitenzolen. Het is speciaal ontwikkeld om snelle slijtage tegen te gaan en de grip te verbeteren. De buitenzool kan makkelijk  1000 kilometer mee als deze op een normale manier gebruikt wordt. Er zijn zelfs gebruikers die meer dan 4000 kilometer met 1 paar schoenen van Feelmax lopen. De slijtage van onze extreme dunne zool is zeker niet te vergelijken met de slijtage van een 15 mm dikke brok rubber, maar de voordelen van de dunne zool wegen ruimschoots op tegen de extra duurzaamheid van een dikke traditionele zool.

Top

Kan ik de schoenen ook in de winter dragen?

Ja. Houd wel in gedachten dat deze schoenen geen thermische isolatie hebben. Om koude voeten te vermijden, is het nodig om voortdurend in beweging te zijn. Zolang het bloed in uw voeten circuleert, blijven ze warm. Er zijn speciale thermische binnenzolen. Deze zou u kunnen gebruiken als een thermische isolatie bij sneeuw of ijs. Een goede thermische sok zal ook al een groot verschil maken.

Top

Ik heb brede voeten. Kan ik de schoenen van Feelmax dragen?

Feelmax is ontworpen met een extra wijd tenengebied. Wijde schoenen voldoen vaak niet aan de esthetische normen, maar uw voeten zullen er van houden! Smalle schoenen zijn de hoofdoorzaak van vele voetmisvormingen.

Top

Welke maat moet ik nemen?

Uw normale schoenmaat. Het ontwerp is zeer flexibel en zal snel aanpassen aan de vorm van uw voeten. Hier vindt u een maattabel.

Top

Mijn voeten hebben een verschillende maat. Wat moet ik doen?

Als u voeten een duidelijk verschil in maat hebben, kiest u de maat van de grootste voet. De Feelmax schoen zal zich makkelijk aanpassen aan de kleinere voet door de schoen vaster te binden. Als er een groot verschil is tussen de 2 voeten, is het raadzaam om 2 verschillende paar te kopen van een verschillende maat.

Top

Maken jullie ook schoenen voor kinderen?

Ja. Het Feelmax Barefoot concept is het beste voor groeiende voeten. Veel voetproblemen vinden hun oorsprong in de kindertijd door verkeerde schoenen te dragen. Het is zéér belangrijk om kinderen te voorzien van juiste schoenen. Een schoen die het blootsvoets lopen nabootst, is de enige goede keuze voor een gezonde ontwikkeling van kindervoeten. Lees hier de volledige informatie over onze kinderschoenen.

Top

Welke risico’s zijn verbonden aan het overstappen naar blootsvoets wandelen/hardlopen?

Er is één punt heel belangrijk: geef u lichaam de tijd om zich aan te passen aan een andere manier van lopen. Er worden spieren en pezen aangesproken die lang niet uitgenodigd zijn om actief mee te doen tijdens het wandelen of hardlopen. Deze hebben de tijd nodig om zich opnieuw aan te passen aan de nieuwe, natuurlijke manier van bewegen. Luister naar uw lichaam: als u ergens pijn voelt tijdens het wandelen of hardlopen, stop meteen. De beenderen, banden en pezen hebben tijd nodig om zich aan te passen.

Mensen met diabetes kunnen het gevoel in hun voeten verliezen. Voor hen is extra voorzichtigheid geboden. Begin met 5 – 10 minuten wandelen in de eerste week. Verleng de tijd stapsgewijs, maar blijf luisteren naar uw lichaam. Probeer daarna korte afstanden hard te lopen en vergroot de afstanden stapsgewijs. De schoenen van Feelmax zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor activiteiten. Kijk hier voor een hardloopschema.

Is er een wetenschappelijk bewijs dat blootsvoets lopen gunstig is?

Er zijn honderden onafhankelijke studies die allen tot het besluit komen dat blootsvoets lopen de meest natuurlijke manier van bewegen is voor de mens. Uiteraard zijn er een aantal voetproblemen waarbij een speciale schoen nodig is.
Een aantal van de studies kunt u hier lezen.

Top

Ik heb platvoeten. Kan ik Feelmax schoenen dragen?

Ja, het is zelfs aangewezen. Een platvoet is vaak het resultaat van zwakke voetspieren. Blootsvoets lopen zullen deze spieren sterker maken. Begin langzaam. Als de voet pijn doet, stop dan meteen. Pijn betekent dat iets niet goed is. Dit kan ook gewoon te maken hebben met het aanpassingstraject. Als niet verbetert of u maakt zich zorgen, raadpleeg een deskundige.

Top

Ik draag steunzolen. Kan ik Feelmax schoenen dragen?

Het dragen van steunzolen is specifiek en individueel . Deze vraag is dus moeilijk te beantwoorden.
Algemeen kunnen we wel vaststellen dat het dragen van barefoot schoenen de voeten sterker maakt. Het kan zelfs als resultaat hebben dat u na verloop van tijd geen steunzolen meer nodig heeft, omdat de voet zijn natuurlijke manier van bewegen weer vindt. Het is raadzaam om met korte momenten te beginnen als u overschakelt naar blootsvoets lopen. Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen.

Top