• Lorem ipsum

Schoenen die gebruikt (gaan) worden hebben onderhoud nodig. Zo bescherm je je schoenen, verzorg je ze, maak je ze meer waterafstotend, vergroot je de duurzaamheid én je plezier van je schoenen. 

GrangersSchoenverzorging

Heb je je schoenen al gebruikt, maak ze dan altijd eerst schoon voor je ze impregneert en/of verzorgt. Sommige schoenen kunnen in de wasmachine, wanneer dit het geval is staat dit bij het product vermeld. Lees de gebruiksaanwijzing in dat geval altijd aandachtig door. Stop schoenen nooit zomaar in de wasmachine, dit kan onherstelbare schade opleveren.

Schoenen kun je het beste schoonmaken met de Grangers Footwear + Gear Cleaner, een borstel en doek. Vervolgens kun je een product naar keuze, passend bij de schoenen en het gebruikte materiaal, gebruiken volgens de beschrijving. Let op! Laat schoenen nooit op/bij een verwarming of open vuur drogen!

 

Je schoenen schoonhouden is belangrijker dan je je wellicht realiseert. Niet alleen ziet het er beter uit en voel je je beter op schone schoenen, ook kan vuil het ademend vermogen van de schoenen aantasten. Ook kan vuil van invloed zijn op de waterafstotendheid. 

Deze reiniger van Grangers verwijdert vuil en nare geutjes van alle schoenen. De spray is niet alleen geschikt voor schoenen, ook wanneer je een rugtas hebt die bijvoorbeeld niet in de wasmachine mag of een jas met een vlekje.

Hoe gebruik je de spray?

- Verwijder de veters
- Borstel loszittend vuil van de schoenen
- Spray de cleaner op de schoenen en neem vervolgens af met een natte, schone doek of spons
- Laat aan de lucht drogen

Wanneer de schoenen nog vochtig zijn kun je, indien gewenst, de Grangers Footwear Repel, G-Wax of Waterproofing wax gebruiken.

Klik hier om Grangers Footwear+Gear Reiniger te bestellen

 

 

Footwear Repel Plus

Spray die schoenen van alle materialen waterafstotend maakt. Geschikt voor o.a. leer, suède, nubuck, mesh, stof en synthetische materialen. Verlengt de levensduur van schoenen door ze beter waterafstotend te maken en helpt vlekken voorkomen. Tast de ademendheid niet aan. Ook geschikt voor schoenen met Gore-Tex® en vergelijkbare membranen. Met conditioner om het leer te voeden.

Fles is gemaakt van Ocean Waste plastic. Filipijnse vissers vissen plastic uit de oceaan en van dit plastic wordt granulaat gemaakt. Van dit granulaat maakt men de plastic flessen.

Hoe gebruik je de Footwear Repel?

- Spray gelijkmatig en direct op je zojuist schoongemaakte en nog vochtige schoenen
- Verwijder overtollige vloeistof al deppend met een schone doek
- Laat de schoenen een nachtje drogen. 
- Eventueel nog een keer aanbrengen, overtollige vloeistof verwijderen en weer goed laten drogen.

Klik hier om Grangers Footwear Repel te bestellen.

 

Deze zachte, makkelijk aan te brengen wax is ideaal om je leren schoenen te verzorgen én waterafstotend te maken. Op basis van natuurlijke bijenwas. Ideaal wanneer je veel in natte omstandigheden bent zoals nat gras. Gebruik op schone schoenen.

Breng na het reinigen een dun laagje aan op de nog vochtige schoenen met een droge, schone doek. Verdeel het goed, ook over stiknaden. Laat goed drogen en herhaal desgewenst.

Klik hier om Grangers Waterproofing wax te bestellen.

 

Wax op basis van bijenwas die leren schoenen verzorgt, beschermt, voedt en waterafstotend maakt, terwijl ze wel ademend blijven. Helpt vlekken voorkomen. Geschikt voor glad leer, niet voor suède.

Gebruik op schone schoenen. Breng na het reinigen een dun laagje aan op de nog vochtige schoenen met een droge, schone doek. Verdeel het goed, ook over stiknaden. Laat goed drogen en herhaal desgewenst. De kleur van de schoen wordt hiermee dieper en voller. Niet te hard poetsen, want dan gaan de schoenen te veel glimmen. Behandeling met enige regelmaat herhalen, vooral als de schoenen nat zijn geweest. 

Klik hier om Grangers G-Wax te bestellen.

We hebben ook hele handige, complete schoenverzorging kits waarbij je een speciale borstel gratis krijgt! Klik hier om zo'n handige complete kit te bestellen.