• Lorem ipsum

Barefoot & More is dé winkel en ontmoetingsplek voor BarefootersPaleo-ersPrimalgangersCrossfittersBazenVegans en andere levensgenieters.

We zijn sinds maart 2017 gevestigd in het centrum van Arnhem. Barefoot & More zijn we begonnen vanuit onze passie en liefde voor bewegen, gezond leven en natuurlijk bewegen. In september 2019 zijn we verhuisd naar een nieuw pand, met veel meer ruimte. In onze winkel vind je een ruim assortiment barefoot schoenen, waaronder Vivobarefoot, Vibram FiveFingers & Furoshiki, Joe Nimble, Leguano, Feelmax, Merrell, Freet, Be Lenka, Luna Sandals en Shamma. We hebben kinderschoenen van o.a. Leguano, Vivobarefoot, Filii en Feelmax. Ook hebben we een ruim assortiment teensokken, van Injinji, Feelmax en Knitido.

Daarnaast hebben we boeken op gebied van barefoot bewegen, voetentraining en gezonde lifestyle.

Wij zijn Vincent en Esther en we hebben allebei ruime ervaring met 'barefoot' lopen en ons lichaam trainen. Vincent loopt al sinds 2009 trails op blote voeten of FiveFingers. In de afgelopen jaren heeft hij regelmatig workshops barefoot wandelen en hardlopen gegeven.
Esther heeft eind 2015 na 25 jaar haar steunzolen en stevige schoenen afgezworen en heeft sindsdien zorgvuldig haar voeten en enkels getraind. Hierdoor is ze af van haar blessures waar steunzolen nooit tegen geholpen hebben en weet ze als geen ander hoe je je lichaam sterker kunt maken door te trainen en bewegen op natuurlijke wijze.

 

Fatima Jonker versterkt ons sinds september 2019.

Waarom werk ik bij Barefoot and More? De subtitel, “Lifestyle store”, raakt precies aan waar het voor mij om gaat. Als Lifestylecoach en Yogadocent (www.fatimajonker.com) ben ik steeds bezig met zaken die een bewuste en gezonde lifestyle aangaan. Lopen op barefoot schoenen is voor mij een onderdeel van een gezonde en bewuste lifestyle en sluit daarom naadloos aan op mijn passie. Velen die hier schoenen kopen nemen die lifestyle ook aan. En waarom? Het lopen op barefoot schoenen voelt gewoon fijn en heeft veel voordelen ten opzichte van de “gewone” schoenen.

Zelf liep ik altijd al vaak op blote voeten en sinds anderhalf jaar ben ik een fervent fan van barefoot schoenen. Sinds ik op barefoot schoenen loop en sport heb ik veel minder blessures,ben ik me bewuster van mijn fysieke grenzen en ben ik veel minder vermoeid na een dag lopen of staan. Zonder dat je het in de gaten hebt train je je voeten door het lopen op barefoot schoenen. Je voeten raken veel beter doorbloedt en je lichaamshouding verandert mee in positieve zin door het lopen op barefoot schoenen.

Mijn oude schoenencollectie staat dus nu op Marktplaats, want het lopen op barefoot schoenen heeft een verslavende werking.

Werken bij Barefoot & More is veel meer dan schoenen verkopen. Onze klanten krijgen een gedegen advies en uitleg over de schoenen zodat ze vanuit onze collectie een weloverwogen keuze kunnen maken.

Mijn missie voor Barefoot and More is de klanten besmetten met mijn enthousiasme over het lopen op Barefoot schoenen.

 

 

 

Ruud versterkt ons sinds mei 2019

Ik ben Ruud Sanders en kom uit Rotterdam. Ik ben altijd bezig geweest met beweging en heb na de Havo voor muziek en dans, de HBO bachelor dans afgerond bij Codarts in Rotterdam. Daarna heb ik als professioneel danser gewerkt bij dansgezelschappen in Zwitserland, Duitsland en Nederland. Gezondheid, en hoe ik dat kan toepassen in mijn leven, heeft altijd al mijn aandacht. Zo kwam ik ook een paar jaar geleden in aanraking met het barefoot principe. Als danser werk ik altijd op blote voeten of sokken. De overgang naar barefoot lopen ging voor mij daarom erg natuurlijk. Inmiddels loop ik alleen maar barefoot of met barefootschoenen. De laatste jaren heb ik veel gereisd naar o.a. India, Nepal en Sri Lanka. In India heb ik verschillende opleidingen gevolgd in yoga. Dit jaar ben ik gestart met een studie fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen. Uiteindelijk wil ik beweging, dans en yoga samen brengen en toepassen in therapievorm. Ook hoop ik bewustzijn te creëren,zodat we beter met onszelf omgaan en onze omgeving. Binnenkort ga ik ook yogalessen/workshops geven bij Barefoot & more. Houd dus onze agenda in de gaten!