• Lorem ipsum

Barefoot & More is sinds 2017 dé place-to-be voor barefootschoenen en teensokken van vele merken

Tip: wil je bij ons werken? Klik hier voor onze vacatures.

We zijn sinds maart 2017 gevestigd in het centrum van Arnhem. Barefoot & More zijn we begonnen vanuit onze passie en liefde voor bewegen, gezond leven en natuurlijk bewegen. In september 2019 zijn we verhuisd naar een nieuw pand, met veel meer ruimte. In onze winkel vind je een ruim assortiment barefoot schoenen, waaronder Vivobarefoot, Be Lenka, Xero Shoes, Koel, Vibram FiveFingers & Furoshiki, Leguano, Joe Nimble, Merrell, Freet, Bosky en Shamma. We hebben kinderschoenen van o.a. Vivobarefoot, Koel, Be Lenka, Xero Shoes, Leguano, Tikki en Affenzahn. Ook hebben we een ruim assortiment teensokken van Injinji en Knitido.

Daarnaast hebben we boeken op gebied van barefoot bewegen en voetentraining.

Wij zijn Vincent en Esther en we hebben allebei ruime ervaring met 'barefoot' lopen en ons lichaam trainen. Vincent loopt al sinds 2009 trails op blote voeten of FiveFingers. In de afgelopen jaren heeft hij regelmatig workshops barefoot wandelen en hardlopen gegeven.
Esther heeft eind 2015 na 25 jaar haar steunzolen en stevige schoenen afgezworen en heeft sindsdien zorgvuldig haar voeten en enkels getraind. Hierdoor is ze af van haar blessures waar steunzolen nooit tegen geholpen hebben en weet ze als geen ander hoe je je lichaam sterker kunt maken door te trainen en bewegen op natuurlijke wijze.

 

 

Ons team telt inmiddels 18 medewerkers.

Wil je ook graag bij ons werken? Klik hier voor onze vacatures.

 

Dit zijn enkele van onze medewerkers:

Ruud is onderdeel van ons team sinds mei 2019

Ik ben Ruud Sanders en kom uit Rotterdam. Ik ben altijd bezig geweest met beweging en heb na de Havo voor muziek en dans, de HBO bachelor dans afgerond bij Codarts in Rotterdam. Daarna heb ik als professioneel danser gewerkt bij dansgezelschappen in Zwitserland, Duitsland en Nederland. Gezondheid, en hoe ik dat kan toepassen in mijn leven, heeft altijd al mijn aandacht. Zo kwam ik ook een paar jaar geleden in aanraking met het barefoot principe. Als danser werk ik altijd op blote voeten of sokken. De overgang naar barefoot lopen ging voor mij daarom erg natuurlijk. Inmiddels loop ik alleen maar barefoot of met barefootschoenen. De laatste jaren heb ik veel gereisd naar o.a. India, Nepal en Sri Lanka. In India heb ik verschillende opleidingen gevolgd in yoga. Dit jaar ben ik gestart met een studie fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen. Uiteindelijk wil ik beweging, dans en yoga samen brengen en toepassen in therapievorm. Ook hoop ik bewustzijn te creëren,zodat we beter met onszelf omgaan en onze omgeving. Binnenkort ga ik ook yogalessen/workshops geven bij Barefoot & more. Houd dus onze agenda in de gaten!

 

Marlein is onderdeel van ons team sinds maart 2020

Ik ben Marlein, ik kom uit Nijmegen en ik loop sinds ander half jaar op barefoot schoenen. Voorheen droeg ik zooltjes voor overpronatie, maar ik was altijd blij als ik mijn schoenen uit kon doen. Sinds ik barefoot schoenen draag gaat het een stuk beter met mijn sport blessure. In mijn vrije tijd doe ik aan Survivalrunning en ben ik graag buiten actief bezig. Na mijn opleiding voor grafisch vormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten ben ik voor mezelf gaan werken, maar naar een paar jaar verlangde ik naar een actiever beroep met meer afwisseling. Zo ben ik via via bij barefoot schoenen terecht gekomen en uiteindelijk in maart 2020 bij Barefoot & More waar ik het in ons gezellige team erg naar mijn zin heb.
 
Cedric is onderdeel van ons team sinds november 2019
 
Ik ben Cedric en kom uit Ruurlo, een klein dorpje in de Achterhoek. Ik heb altijd een
passie voor sport en gezondheid gehad en dat is ook zeker te merken. Ik dans veel en doe daarnaast aan
krachttraining en cardio. Daarnaast zit ik op Scouting en ben het liefst altijd op pad.
Voor de World Scout Jamboree in 2019 heb ik 2 paar Vibram Fivefingers gekocht.
In die tijd heb ik gemerkt hoe fijn barefootschoenen eigenlijk zijn en niet lang daarna
ben ik bij Barefoot and More komen te werken. Nu loop ik sinds november 2019 compleet op
barefootschoenen, en ik wil niet meer anders.
 

 

Marloes is onderdeel van ons team sinds september 2020

Mijn naam is Marloes. Na veel omzwervingen ben ik in september 2020 bij Barfeoot & More terechtgekomen. Ik liep al jaren op barefoot schoenen en speelde al vaker met het idee deze hoek in te duiken. Mijn liefde voor beweging en gezond leven is in het bijzonder aangewakkerd tijdens mijn dansopleiding in Tilburg. Ik leerde mijn lichaam hier heel goed kennen en leerde te vertrouwen op de kracht van mijn lijf. Dit is voor mij waar het barefoot principe ook om draait: het terugvinden van de oorspronkelijke kracht, flexibiliteit en wijsheid van je lichaam. Dit vertrouwen en geloof in de essentie van je 'zijn', werkt voor mij op veel terreinen door.

Na de dansacademie heb een aantal jaar eigen bewegingstheater voorstellingen gemaakt. Maar hongerig naar kennis, heb ik de theaterwereld achter me gelaten en ben ik Algemene Cultuurwetenschappen gaan studeren aan de UvA. Hoe raar kan het lopen, want dit heeft geresulteerd in een eigen bedrijf in vintage kindermeubels, dat ik jarenlang met een goede vriendin heb geleid. Maar in 2020 werd het tijd voor iets anders. Ik hervond op datzelfde moment mijn liefde voor dansen (op blote voeten!) en kwam ook Barefoot & More op mijn pad. Ik vind het heerlijk om nu via barefoot schoenen actief bezig te zijn met natuurlijk bewegen en gezond leven, en maak met veel plezier deel uit van dit fijne team.