• Lorem ipsum

Gastblog door Ezra Nahumury

3 Feb 2023

Wie ben ik?

Ik ben Ezra Nahumury, 44 jaar. Ex-profvoetballer, ex-sergeant in het leger, voormalig organisator van underground elektronische danceparty’s, personal trainer en holistische lifestyle transformation coach.

12 jaar geleden kwam ik in een zware burn-out terecht, nadat ik me meer dan 15 jaar lang diep ongelukkig voelde en veel gezondheidsklachten had. Ik zat op mijn dieptepunt. Ik was klaar met angstig, ongelukkig, onzeker, ongezond en boos zijn en een baan in loondienst te hebben die niet bij mij paste!

Na dat besluit kwam er kennis over de wetmatigheden van het universum, menselijk gedrag en holistische gezondheid op mijn pad. Ik ging aan de slag met mijn zelf-saboterende slachtoffergedrag en bijbehorende denkpatronen door het vinden en creëren van mijn dromen en verlangens. Ik ging werken met ademhaling, hydratatie, natuurlijke voeding, slaap en beweging. Door de positieve veranderingen die ik in een relatief korte tijd ervaarde en die echt levensveranderd waren, is mijn levensmissie ontstaan:

Als Lifestyle Transformation Coach help ik mensen op het pad naar soevereiniteit, geluk, gezondheid en (financiële) vrijheid. Ik draag bij aan het verhogen van het menselijke bewustzijn en zet mensen in hun ware kracht.

Waarom Barefoot lopen?

Als mensen iemand op blote voeten buiten op straat zien lopen, vinden ze dat vaak gek, primitief en onnatuurlijk. Ik en vele mensen met mij hebben nooit de juiste kennis over anatomie, fysiologie, gezondheid en gedrag geleerd. Best wel gek, gezien het over onze eigen lichaam en geest gaat, toch? We zijn totaal onwetend over het leven, gezondheid en de werking van de natuur en ons lichaam. Dit is naar mijn mening precies de reden waarom we als mensheid totaal de weg kwijt zijn! Er wordt ons van alles wijsgemaakt om met onnatuurlijke methoden en middelen ons leven en gezondheid te verbeteren!

Op een dag jaren geleden ervaarde ik maanden veel kopzorgen en spanningen in mijn lijf. Geïnspireerd door een vlog van één van mijn grootste inspiratoren Paul Chek over Earthing en Grounding, besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en op mijn blote voeten in het bos mijn honden uit te laten. Deze ervaring was mindblowing! Binnen 10 minuten ervaarde ik al dat ik uit mijn hoofd was en de spanning in mijn lichaam aanzienlijk verminderde. Ik voelde echt de grond waarop ik liep en de afwikkeling van mijn voeten. Ik liep gefocust, want ik moest echt uitkijken waar ik mijn voeten plaatste. Ik was helemaal zen en in het moment. Vanaf dat moment werd barefoot walking een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine.

De meeste mensen beseffen niet hoe belangrijk onze voeten zijn. De voeten zijn letterlijk de basis waarop we staan. Onze base of support. De voeten (en de rest van het onderlichaam) zijn essentieel voor een gezonde lichaamshouding. De voeten zijn onderdeel van een systeem dat dient als een natuurlijke schokdemper om de wervelkolom, schedel en gewrichten tegen extreme krachten en schokbelasting te beschermen.

Ons lichaam -met alle spieren, weefsels en organen- worden weerspiegeld in onze voeten. Organen slaan emoties op. Disbalans, beperkingen en blessures in de voeten hebben een directe link met fysieke problemen en opgeslagen en onverwerkte emoties in de organen. Door op blote voeten te lopen worden de voeten en organen gemasseerd. Wat helpt/kan helpen in de verwerking van emotionele trauma’s.

Spiritueel gezien behoort het onderlichaam tot de eerste chakra. Een chakra is niets anders dan een energiezone in het lichaam, die spieren, organen en emoties bundelen. Veiligheid is het thema verbonden aan de eerste chakra. Disbalans, beperkingen en blessures in de voeten kunnen betekenen dat je je onveilig en niet gezien voelt (kleine kind trauma ontstaan tijdens opvoeding). Je bent niet geaard. Je zweeft. Je bent letterlijk het contact met jezelf, de aarde en wereld kwijt. Of je staat niet voor jezelf. Je bent niet standvastig, vastberaden of besluitvaardig. Je loopt niet jouw eigen pad, maar in de voetsporen van een ander. Leef jij andermans leven en dromen?

Waarom Barefoot schoenen?

Mijn gezondheid is heilig! Daar hoort op blote voeten buiten lopen bij. Alleen is het niet altijd mogelijk om op blote voeten op straat te lopen of mag het in bepaalde omgevingen, zoals de sportschool i.v.m. met hun hygiëneregels niet altijd. Daarom zijn barefootschoenen voor mij de beste keuze. Ik loop al ruim 12 jaar op barefootschoenen. Ik wil niets anders meer, want mijn gezondheid is het allerbelangrijkste. Vroeger droeg ik altijd sneakers van de grote merken, maar die voelen gewoon niet lekker en natuurlijk meer aan. Ze knellen mijn voeten af en voelen benauwend.

Ik draag mijn barefootschoenen onder sportieve outfits, vrijetijdskleding en zelfs pakken. Voor mij is het geen trend. Het is echt functioneel, maar ik hou ook van mode. Daarom zijn de looks van de schoenen ook superbelangrijk voor mij. Mijn favoriete barefootschoenen merk is Vivobarefoot. Deze vind ik zelf qua model en kleuren het mooiste en het meest hip.

 

Spreekt mijn verhaal jou aan en ben je geïnteresseerd? Superleuk! Hou dan vooral de site en social media van Barefoot & More en mijzelf (Instagram; coach_ezra_nahumury) in de gaten. We gaan een hele leuke workshop plannen!