• Lorem ipsum

Ontdek Vivobarefoot

11 Jan 2022

Vivobarefoot is in 2012 opgericht door twee 7e generatie schoenmakers, Galahad en Asher Clark. Vivobarefoot is gebaseerd op één simpel inzicht; barefoot schoenen zijn duurzame schoenen.

Een Vivobarefootschoen of ervaring is er één die je letterlijk dichter bij de natuur brengt- verbetert je psychische, sociale en spirituele gezondheid en de natuurlijke leefomgeving.

Vivobarefoot gelooft;
Hoe dichterbij de natuur mensen leven, des te meer ze haar willen beschermen.
De natuurlijke omgeving is het enige voorbeeld van duurzaamheid.
Barefootschoenen zijn de enige schoenen die gezond zijn voor mens en planeet.

Vivobarefoot heeft als visie; opnieuw verbinden van mensen en planeet.
Vivobarefoot heeft als ambitie; inspireer een wereld met minder padding en meer gevoel.
Vivobarefoot heeft als doel; creëer regeneratief schoeisel en ervaringen die je dichter bij de natuur brengen.

De menselijke voet is een bijzonder biomechanisch meesterwerk. Laat je een gezonde voet zijn gang gaan dan kan het wandelen en rennen tot springen en dansen. Maar zit een voet opgesloten in een moderne schoen, met demping, smalle pasvorm en stijve zool, dan nemen de natuurlijke kracht en functies af. Voeten zijn het fundament en verbinden de mens met de aarde. Dat zou niet gecompenseerd moeten worden.
Er is een sterke verbinding tussen voeten en hersenen, en dus ook tussen onze bewegingen en plaats op aarde. Een Vivobarefootschoen verbindt jou weer met de wereld om je heen en brengt je dichter bij de natuur.

Vivobarefoot is een B Corporation(™) Certified bedrijf voor altijd. B corp(™) bedrijven met een winstoogmerk die de kracht van hun onderneming gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie te bouwen. Bedrijven in de B-Corp community gebruiken de meest hoge geverifieerde standaarden van een sociaal en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid.

Deze waardes zijn de kern van Vivobarefoot en in alles wat ze doen terug te vinden.

Duurzaamheid alleen is volgens Vivobarefoot niet meer genoeg in de huidige wereld. Onze zittende, gedempte leefstijl maakt de mens en de aarde ziek; we moeten radicaal actie ondernemen om ons milieu en onze gezondheid te herstellen en regenereren.