• Lorem ipsum

Ontdek Be Lenka

28 Dec 2021

Be Lenka

Be Lenka is in 2017 opgericht door ex-paralympische atlete Lenka Cenigova, een fervent barefootschoenen drager. Juraj Fehervari is de mede oprichter van Be Lenka. Zijn visie en zakelijke inzichten hebben ervoor gezorgd dat Be Lenka snel bekendheid en succes hebben gekregen in de wereld.

Be Lenka ontwikkelt en produceert onder andere barefootschoenen. Deze schoenen worden ontworpen en geproduceerd in Tsjechië en Slowakije onder strikte Europese wet- en regelgeving wat betreft gezondheid, veiligheid en kwaliteit.

Bij Be Lenka zijn ze niet bang om gedurfde dromen te dromen. Be Lenka heeft als doel om de beweging en belangenbehartiging van mensen over de hele wereld te veranderen. Ze willen mensen barefootschoenen aanbieden die duurzaam en met liefde voor de natuur zijn gemaakt. Ze zien de toekomst van mode op slow fashion gebied. Be Lenka heeft als visie in de toekomst schoenen te produceren die je gewoon in de compost gooit wanneer ze zijn afgedragen. Geen afval dus.
Bij Be Lenka geloven ze dat de beste manier om te verduurzamen is om niet onnodig te kopen. Slow fashion dus. Daarom leggen ze bij de productie van alle producten veel nadruk op kwaliteit en verwerking, het gebruik van de meest lokale grondstoffen en ondersteunen ze de traditionele lokale productie. De producten van Be Lenka worden geproduceerd in het hart van Europa - Slowakije en Tsjechië. Deze landen hebben een sterke schoenentraditie, deze traditie kunnen ze bij Be Lenka voortzetten met moderne en innovatieve principes met liefde voor mens en natuur. Dankzij precisie en gevoel voor detail zullen de producten van Be Lenka lange tijd vreugde brengen. Beter om één keer en goed te kopen dan vaak en slechte kwaliteit. Dus samen iets doen voor de planeet en onze CO2-voetafdruk én de hoeveelheid geproduceerd afval verminderen. Met liefde voor de natuur benaderen ze niet alleen het ontwerp en de productie van de producten. Be Lenka is betrokken bij diverse groene projecten. Ze geloven er stellig in dat we samen de wereld een betere plek zullen maken. Groener, met minder afval en gezondere mensen. Een plek waar fairtrade principes vanzelfsprekend zijn. Een plek waar mensen bewuste keuzes maken en waar kwaliteit en ethische achtergrond voorrang hebben op kwantiteit. Een plek waar tijdloosheid en functionaliteit de seizoensinvloeden verslaan. De meeste modellen van Be Lenka zijn ook uniseks. De brede pasvorm geeft de voeten alle beweegruimte en vrijheid.