• Lorem ipsum

Onderhoud leren schoenen

29 Jan 2021

Onderhoud van schoenen is belangrijker dan je misschien denkt. Vuil kan namelijk zowel het ademend vermogen als de waterafstotendheid en het leer zelf aantasten. Leer dat uitdroogt en niet onderhouden wordt zal eerder slijten. Daarentegen zal goed onderhouden leer heerlijk soepel blijven en meebewegen met jou! Én het ziet er ook nog eens beter uit!
Voor de duurzaamheid én looks van je mooie schoenen is het dus belangrijk hier een beetje tijd en aandacht aan te besteden. 

In deze blog kun je lezen hoe je een leren schoen als de Tracker en andere gladleren schoenen kunt onderhouden.

Begin altijd met het reinigen van de schoenen met deze Grangers Footwear & Gear reiniger. Vergeet ook niet de veters uit de schoenen te halen.
Heb je schoenen die gemaakt zijn van ruwe ('harige') leersoorten als bijvoorbeeld nubuck en suède, dan kun je na het reinigen beter geen wax gebruiken maar de Grangers Footwear Repel. Op gladleren schoenen kun je zonder problemen de Grangers G-Wax of Grangers Waterproofing Wax gebruiken.

De Vivobarefoot Trackers zijn gemaakt van nubuck leer en een beetje een uitzondering op de regel. Door het intensieve gebruik van deze schoenen is de waterproofing wax in dit geval een hele goede keuze. Deze wax voedt het leer intensief en zorgt ervoor dat het leer minder water absorbeert. Let er wel op dat het uiterlijk van de schoenen daarmee iets verandert, de kleur zal iets dieper worden en een iets vettige uitstraling krijgen. Zeker als ze net gepoetst zijn, door gebruik zal dit uiteraard weer wat minder worden. Wil je dit liever niet zien bij je nubuck schoenen, dan kun je na het reinigen in plaats van de wax de repel gebruiken.

 

  1. schoenen zijn gebruikt, vies en is het leer toe aan verzorging.


  2. veter uit de schoen en de schoen schoongemaakt met de cleaner


  3. schoen (dun!) ingevet met Grangers Waterproofing wax. Let erop dat je de wax dun aanbrengt en goed verdeelt. Liever met enige regelmaat herhalen dan 'grote stappen snel thuis' en dus te veel materiaal in één keer gebruiken.


  4. het verschil zichtbaar tussen de gebruikte schoen en de onderhouden schoen


  5. een schoon en goed onderhouden paar schoenen. Laat de wax een nachtje in het leer trekken en je schoenen kunnen er weer tegenaan!