• Lorem ipsum

Wild Hide Leather

12 Feb 2021

Wild Hide Leather, wat is dat precies?
Vivobarefoot maakt produceert en gebruikt zo veel mogelijk materialen op een duurzame manier en van duurzame herkomst. Het leer dat gebruikt wordt voor de leren schoenen is Wild Hide Leer. Dit is leer afkomstig van runderen die leven in Ethiopië op kleinschalige boerderijen, veelal in kleine kuddes en door locals. Deze koeien leven buiten in hun natuurlijke omgeving. Het leer is een bijproduct van de vleesindustrie. De hele koe wordt dus gebruikt en niet specifiek gehouden om alleen het leer te gebruiken. 
Leer is een natuurlijk en kwalitatief hoogwaardig product dat lang mee kan gaan en met de tijd meer doorleefd er uit gaat zien wanneer je het goed onderhoudt. Het is licht en ademend, kneedbaar en toch duurzaam.
Elke huid heeft een uniek patroon van littekentjes en huidstructuur; een reflectie van goed tegen een boom aan kunnen schuren en een goed leven. De kudde voorziet de locals van eten en de huiden worden gekocht door de Pittards looierij. Pittards verwijderd alle ongewenste oneffenheden, kleurt en behandelt het leer om het de gewenste uitstraling te geven en duurzaam te maken in gebruik.