• Lorem ipsum

Nieuwe generatie Vivobarefoot

11 Feb 2021

Vanaf het voorjaar van 2021 komt er een nieuwe generatie schoenen uit van Vivobarefoot. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe Geo Court II al binnen en volgen zeer binnenkort de Tracker II FG, Primus Lite III en Primus Trail II FG. Daarna volgen alle andere modellen.
Wanneer een model komt uit de nieuwe generatie schoenen staat dit vermeld in de tekst. 

Vivobarefoot werkt hard aan duurzaamheid en heeft nu een grote stap op dit gebied gemaakt. Voor de nieuwste generatie Vivobarefoot schoenen hebben ze minder toeleveranciers van materialen en onderdelen voor onder andere betere traceerbaarheid van de herkomst. Door verbeterde technieken en materiaalgebruik is er minder afval en ze gebruiken betere en meer duurzame materialen om de schoenen te verbeteren op alle vlakken. Vernieuwd en verbeterd. Ze zien er hetzelfde uit, voelen hetzelfde. Nog altijd breed, dun en flexibel.

 

Vivobarefootrenewed

Al het gebruikte leer is nu van het type Wild Hide leer. Wild Hide leer komt van runderen in Ethiopië, deze runderen leven buiten in de natuur bij kleinschalige boeren die minder impact hebben op het milieu dan grootschalige leerbedrijven. Dit leer wordt zo min mogelijk bewerkt. Daarom is bijvoorbeeld het witte leer nu ook niet meer spierwit, want daar komen te veel bewerkingen bij kijken die niet bijdragen aan duurzaamheid. Wild Hide leer bevat ook wat oneffenheden als littekentjes bijvoorbeeld. Dat is heel gebruikelijk doordat de dieren buiten leven, tegen bomen aan kunnen schuren e.d. 

De uitneembare binnenzolen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Mesh voeringen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. Nylon en polyester gebruik is nu veranderd naar 100% biologisch katoen. Er wordt gezorgd voor minder leerafval.