• Lorem ipsum

Barefootschoenen en kleding(stijlen)

17 Oct 2022

Barefootschoenen en kleding(stijlen) 

Eenmaal gewend aan barefootschoenen willen de meeste mensen niet anders meer. Ook voor mij, Esther - mede-eigenaar van Barefoot & More - geldt dit. In het begin moest ik, na jarenlang steunzolen gedragen te hebben, erg wennen aan de ruimte en flexibiliteit. Ook moest ik wel erg wennen aan de looks. Want laten we eerlijk zijn, wanneer je gewend bent aan een puntige schoen met een hakje dan zijn barefootschoenen toch wel even anders wat uitstraling betreft. Gelukkig is er steeds meer aanbod en wordt er ook hard gewerkt om echt mooie en stijlvolle schoenen te maken.

 

Combinaties maken met je nieuwe schoenenstijl is soms lastig

Ik bleef het soms wel lastig vinden om de barefootschoenen te combineren met mijn kleding, want een hele nieuwe schoenencollectie heb je meestal ook niet zomaar aangeschaft en daarbij; je schoenen doen echt wat met je looks. Deze vraag krijgen we zowel online als in de winkel vaker en daar besloot ik iets mee te gaan doen.

Daarnaast vind ik mezelf niet heel modieus, ik ben niet erg lang en vind kleding erg leuk maar net zo vaak ook heel ingewikkeld. Bij een ander vind ik het makkelijker om te zien wat goed staat dan bij mijzelf. Wat staat nou echt mooi? Waar voel ik mij goed in? Met welke stijl en kleur schoenen combineer ik de kleding dan? Even schoenen met een hakje om optisch langer te lijken aantrekken, behoort tot het verleden. Hoe combineer ik dan mijn lengte, stijl, natuurlijke kleurenpalet en kleding met mijn barefootschoenen? Het was tijd om opzoek te gaan naar een antwoord op die vragen.

 

Met wie ga ik mijn kleuren, stijlen en pasvormen ontdekken en waarom?

Vijf jaar geleden kwam Merijntje bij ons in de winkel met zere voeten, sindsdien loopt ze zelf ook alleen nog maar op barefootschoenen en weet dit als geen ander te combineren. Merijntje is grafisch ontwerper, schrijver en imago-adviseur. Met haar bedrijf Confidence by Color laat ze je zien en voelen welke kleuren, pasvormen en kledingstijlen bij jou als persoon passen.

In deze blog vertel ik je hoe zo’n imago-advies bij Merijntje in zijn werk gaat. Daarna gaan we samen aan de slag met een inspirerende samenwerking waar jullie als lezer van onze blog en website echt iets aan kunnen hebben.

Voor aanvang van het advies geeft Merijntje huiswerk mee. Door middel van een kleur-, figuur- en stijlanalyse kom je er daarna achter wat jou past als een tweede huid. Samen je garderobe doornemen en samen winkelen horen er ook bij.

Merijntje geeft inzichten en adviezen op basis van jouw persoonlijkheid. En dat vind ik zo mooi; ze kijkt echt wie jij bent en wat bij je past. Merijntje houdt ook heel erg van duurzaam en niet van fast-fashion en dat kan ik alleen maar extra waarderen.

 

Het effect van zo’n advies op de keuze van je schoenen

Als je eenmaal weet welke kleren en kleuren jou echt tot je recht laten komen én welke stijlen bij jou passen kun je ook beter voorbereid naar een schoenenwinkel gaan. Je kunt beter en sneller keuzes maken omdat je gerichter kunt zoeken. Je weet steeds beter wat bij jóu past en wat een mooie aanvulling is.

Het imago-advies en de garderobe-check

Merijntje start met een uitgebreide kleuranalyse volgens het 78Color System. Voor mij was het heel verrassend dat ik een paar jaar geleden meer zachte, gedempte kleuren droeg en dat nu de felle, heldere kleuren heel erg goed bij me passen. Daarna kijkt ze naar je lichaamsverhoudingen, lichaamsbouw, de lijnen in je haar, gezicht en lijf. Daarmee kun je bijvoorbeeld ontdekken welke dessins bij jou passen. Meer grafisch, gebloemd, effen of organisch. Ook de grootte van de dessins wordt hierin meegenomen en de mate van het licht/donker contrast.

Samen gingen we de kledingstukken in mijn kast door. Waarom staat of past iets juist wel of juist niet? Ook daarin deden we verrassende ontdekkingen. We keken meteen welke schoenen er bij mijn kleuren en stijlen passen en waarom dat zo is. We ontdekten wat er nog mist in de schoenencollectie, sieraden en kleding. Ik kreeg antwoord op de vraag: wat zou een mooie aanvulling zijn?

Ik hou van schoenen, maar niet van modellen of kleuren die ik moeilijk kan combineren en waardoor ik deze te weinig ga dragen. Daarom kies is vaak voor de veilige opties, zoals bruine of zwarte schoenen. Hoe leuk is het om beter te weten hoe je het complete plaatje goed kunt combineren en verrassende combinaties kunt maken die echt bij mij passen?! Zo kun je ook dat paar schoenen die je zo leuk vindt, leuk leren combineren. Daar heb ik nu veel meer plezier in!

Nieuwe serie blogs onderweg

We gaan in de komende tijd aan de gang met verschillende vragen die leven bij onze klanten en we gaan je combinaties laten zien van diverse stijlen kleding en bijpassende barefootschoenen. Merijntje en ik hebben bijvoorbeeld een andere kledingstijl, en dragen toch een aantal dezelfde schoenen. Hoe doen we dat?

We nemen je mee en vertellen je waarom de dingen werken zoals ze werken, zodat je volop geïnspireerd raakt, net als ik na het imago-advies. We hopen echt dat jij er wat aan hebt!

 

Op de foto; mijn kleurenpalet van een aantal jaar geleden. De bovenste is mijn kleurenpalet nu.