• Lorem ipsum

23 juni is het Nationale Blote Voetendag en wij doen mee!

13 Jun 2023
Vrijdag 23 juni is het Nationale Bevrijd je voetendag! Deze dag zullen er twee hele bijzondere workshops plaatsvinden vanuit onze winkel Barefoot & More.

 

Workshop ‘Barefoot in relatie tot prikkelverwerking’ door Myrna Kollau.
Myrna Kollau (1963) werkt met kinderen, ouders en andere volwassenen voor meer rust en ruimte in lichaam en leven. Zij is therapeut, coach, begeleider en inspirator om meer grip te krijgen op prikkelverwerking. Zij leeft vanuit zuivere verbinding en ervaart het leven in vreugde en vrijheid. Op haar website https://myrnakollau.nl kun je meer lezen over haar visie.

Myrna begon haar carrière als sport- en kinderfysiotherapeut gericht op de motorische ontwikkeling van het kind en werkte jarenlang voor speciaal onderwijs, waar veel kinderen problemen in de prikkelverwerking lieten zien. Myrna loopt al sinds 2010 op minimalistische schoenen en weet alles van gezonde oefeningen voor de voeten die ze ook meegeeft in haar praktijk, zowel aan volwassenen als aan kinderen. In haar huidige praktijk richt ze zich op kinderen, volwassenen en ouders van nu. Ze zet daarvoor verschillende tools in die verder gaan dan fysiotherapie.

Tussen 12u-13u zal Myrna je meenemen op dit avontuur. Om 11:45 verzamelen bij Barefoot & More, Kleine Oord 80 in Arnhem.
Doe je mee? Meld je aan en we zien je graag! Aanmelden kan via [email protected]

 

'Holisme & barefoot bewegen' door Ezra Nahumury.

 De relatie tussen het holistische aspect en barefoot bewegen staat centraal in de workshop van Ezra Nahumury (In Ease Personal Training - Arnhem). Ezra is personal trainer en holistische lifestyle transformation coach en houdt zich bezig met de wetmatigheden van het universum, menselijk gedrag en holistische gezondheid.

De meeste mensen beseffen niet hoe belangrijk onze voeten zijn. De voeten zijn letterlijk de basis waarop we staan. Onze base of support. De voeten (en de rest van het onderlichaam) zijn essentieel voor een gezonde lichaamshouding. De voeten zijn onderdeel van een systeem dat dient als een natuurlijke schokdemper om de wervelkolom, schedel en gewrichten tegen extreme krachten en schokbelasting te beschermen.

Ons lichaam -met alle spieren, weefsels en organen- worden weerspiegeld in onze voeten. Organen slaan emoties op. Disbalans, beperkingen en blessures in de voeten hebben een directe link met fysieke problemen en opgeslagen en onverwerkte emoties in de organen. Door op blote voeten te lopen worden de voeten en organen gemasseerd. Wat helpt/kan helpen in de verwerking van emotionele trauma’s.

Spiritueel gezien behoort het onderlichaam tot de eerste chakra. Een chakra is niets anders dan een energiezone in het lichaam, die spieren, organen en emoties bundelen. Veiligheid is het thema verbonden aan de eerste chakra. Disbalans, beperkingen en blessures in de voeten kunnen betekenen dat je je onveilig en niet gezien voelt (kleine kind trauma ontstaan tijdens opvoeding). Je bent niet geaard. Je zweeft. Je bent letterlijk het contact met jezelf, de aarde en wereld kwijt. Of je staat niet voor jezelf. Je bent niet standvastig, vastberaden of besluitvaardig. Je loopt niet jouw eigen pad, maar in de voetsporen van een ander. Leef jij andermans leven en dromen?

Tussen 14u-15u neemt Ezra je mee op dit avontuur. Om 13:45 verzamelen bij Barefoot & More, Kleine Oord 80 in Arnhem.
Doe je mee? Meld je aan en we zien je graag! Aanmelden kan via [email protected] 

Verder is er in de winkel een uitgebreid blotevoetenpad en kunnen de kinderen een mooie tekening maken. Niet met hun handen, maar met hun voeten!

Kijk hier voor meer informatie en overige activiteiten van de nationale Bevrijd je voetendag.