• Lorem ipsum

De beheerders van deze site zijn door hun werk overtuigd geraakt dat veel mensen niet weten hoe gezonde voeten er uit zien en wat jezelf kunt doen om gezonde voeten te houden of terug krijgen. Het doel van deze site is om een ieder die meer wil weten over wat goed voor je voeten is onafhankelijke informatie te verschaffen. We willen transparant zijn over wie ze zijn en waarom ze zich in willen zetten voor gezonde voeten.

Yvonne Bontekoning

Ik ben register-sportpodoloog en bewegingsanalist en heb dagelijks met voetklachten te maken. In de hardloopwereld werd begin 2000 barefoot running opgepikt onder invloed van enkele (wetenschappelijke) publicaties. Blootvoets hardlopen zou tot minder blessures leiden. Ik volg het wetenschappelijk onderzoek naar sportschoenen, (sport)steunzolen en ondergrond, omdat ik mijn adviezen graag baseer op wetenschappelijk onderbouwde kennis en mijn praktijkervaring. Ik vroeg mij af waarom blootsvoets imiterend schoeisel en blootsvoets hardlopen zo werd gepromoot, terwijl de belasting voor de voeten veel groter is dan bij de dagelijkse activiteiten en wandelen. Ik vroeg me af waarom er niets eerst werd ingezet op versterken en soepeler maken van de voeten in het dagelijks leven. In dezelfde periode zat ik op een congres bij een lezing van een evolutiebioloog over voeten. Daar leerde ik dat altijd ongeschoeide voeten er anders uitzien en dan de voeten die in mijn opleidingsboeken stonden. Mijn interesse was gewekt en ik ging het uitzoeken. Mijn bevindingen heb ik gepubliceerd in een artikel in het vakblad voor voetzorgverleners De Medische Voet. Dit artikel is ook op deze site te downloaden. Diverse klanten heb ik weer pijnvrij en zonder steunzolen gekregen met oefeningen en veel blootsvoets (of op sokken) in huis lopen. Maar ik geloof nog meer in preventieve zorg. Zorg goed voor je voeten, zodat je geen voetklachten krijgt. Laat kinderen zoveel mogelijk blootsvoets of op sokken lopen, of anders op zo flexibel mogelijk schoenen.

Vincent Barink en Esther Poelen

Wij zijn Vincent en Esther en we hebben allebei ruime ervaring met 'barefoot' lopen en ons lichaam trainen. Vincent loopt al sinds 2009 trails en wandelingen op blote voeten of FiveFingers. Hij geeft met enige regelmaat clinics Barefoot Running of wandelen op blote voeten. Daarnaast is hij sinds enkele jaren betrokken bij de organisatie van het Barefoot Evenement, elk voorjaar in Hilversum. Esther heeft eind 2015 na 25 jaar haar steunzolen en stevige schoenen afgezworen en heeft sindsdien zorgvuldig haar voeten en enkels getraind. Hierdoor is ze af van haar blessures waar steunzolen nooit tegen geholpen hebben en weet ze als geen ander hoe je je lichaam sterker kunt maken door te trainen en bewegen op natuurlijke wijze. De afgelopen jaren heeft ze zich steeds verder verdiept in de wering van het menselijk lichaam en voeten in het bijzonder.

Wij zijn de oprichters en eigenaren van Barefoot & More, Lifestyle Store in Arnhem. De veelzijdige barefoot winkel met een zeer ruim assortiment barefootschoenen, teensokken, voetenverzorgingsproducten waaronder ook teenspreiders, en andere aanverwante artikelen.